Förälder?

Är det fler än jag som reagerar på att barn inte får det dom behöver? Att många lastar över sina barn på dagis och fritids i någon slags tro om att dom ska bli uppfostrade och bra människor där?

Är det fler än jag som reagerar på att det är en självklarhet att man ska skaffa barn men man har egentligen inte tänkt att lägga ner någon tid på dom?

Är det fler än jag som reagerar över att livet för många fortsätter i samma tempo som tidigare... med 50 timmars arbetsvecka, cocktail-party på lördagen, brunch med vännerna på söndagen, friskis & svettis på tisdag, torsdag och fredag... trots att man är småbarnsförälder???
...och vaddå VAB:ba? Man kan ju inte vara hemma med barnen för att dom är sjuka! Arbetet behöver ju en!!!

Är det fler än jag som reagerar på att många barn har koncentrations svårigheter, slåss, mår psykiskt dåligt, mobbar, blir självmordsbenägna, får anorexi och att föräldrarna sedan står där som frågetecken???

ÄR DET FLER ÄN JAG SOM REAGERAR???

Mika

Jag tror det är premiär för "Sex and the city 2" i dagarna.

Okej mitt jobb är rätt så ok. Bra tider, ganska så självständigt, varierande och man får träffa många människor. Därimot är det inte världens mest glammiga arbete...speciellt inte vår uniform. Oftast känner man sig som en säck potatis och man är ALLTID smutsig för man arbetar mycket med sotiga pallar och dammiga lådor.
...så ni kan tänka er hur man känner sig när ett helt gäng inbitna "Sex and the city-premiär-brudar" kliver in på sina superhöga klackar och glamourösa klänningar... det var inte bara jag som kände det. Jag tror hela personalen och övrig kundkrets hajjade till...

... jag nådde dock ett nytt bottenrekord när min kollega böjer sig fram och torkar av kinden på mig med ett lågt:
-Jag tror du har kaksmulor som sitter fast på kinden...

Living la dolce vita! Eller?


Kram
Mika

Grattis älskling...


Ibland skjuter siffrorna i höjden...

...ibland så skjuter siffrorna för hur många som tittar in här i höjden... både hur många som tittat in och hur många gånger dom "klickat" på sidan.

Då, när jag ser det i mitt stapeldiagram, då blir jag nyfiken... vem? varför? hur hittade dom hit??? Vad såg dom och vad tyckte dom? Kommer dom sälla sig till "stammisarna" här eller var det bara ett hoppsan-hejsan moment?

Ibland skjuter dom i höjden... hm...

Förändring!

... för en vecka sedan gick jag in i en hemlig pakt med mig själv... jag skulle, efter att blivit inspirerad av Nilla, ha godis-stopp i två veckor... Det gick skitbra! Tills ikväll... då jag upptäckte att två chokladbitar som barnen skulle fått igår låg kvar i min väska... men skam den som ger sig! Det blir två veckor till på "torken".

Annat som jag förändrar:
1.Jag läser mer... man mår så bra av det!
2.Jag umgås mer med vänner... det gör en så glad!
3.Jag ska sova mer... man blir så pigg av det!

Kram
Mika

Vårkänslor!

Hahaha... när jag slog på radion här om dagen så spelade dom en låt som fick det att pirra i hela kroppen och dom gröna bladen på trädet bli så mycket grönare... givetvis delar jag med mig av detta underbart härliga stycke musik...förhoppningsvis rodnar ni också av minnen som den drar upp!

Vårkramar Mika


Vad är det med våren?

Vad är det med våren som får mig att bli så spattig?

Vad är det som gör att det kliar i hela kroppen när jag tittar ut genom solbelysta fönster?

Vad är det som gör att jag får tokspel och surfar efter nytt hus bara för att träden blir gröna?

Vad är det som gör att jag tvivlar på mig själv och allt som jag är bara för att termometern stiger över 20 grader?

Vad är det som gör allt detta vedervärdiga analyserandet på hur man kan göra saker bättre fullkomligt irrationelt?

Vad är det som gör att jag klättrar på väggarna och inte får ro i kroppen bara för att fåglarna kopulerar ute i trädkronorna?

Gaaaaaaaaah! Jag vet att man inte får fråga i detta eviga sol och värmetörstande land... men är det inte höst snart?

Mika

Flyg...


Efter PMS kommer...


Är det inte ett fantastiskt armband? Så genialt! Som en röd varnings och signal flagga runt armleden...den förstående vännen eller pojkvännen har här möjlighet att välja sina ord och sin taktik. Kanske till och med köpa hem choklad, en chick-flick film och värma värmekudden!
Jag fullständigt älskar Matilda Salmen´s armband! Hon är den enda som någonsin fått det att klia i fingrarna på mig när jag tänker på pärlor och tråd! Gå in i shoppen och beställ ett armband idag till dig själv!

Kram
Mika

Fotbolls VM var det visst!

Forbolls VM i sydafrika! Klart att mina vänner på gepardfarmen beställer en soccer gepard!  Jag är inte mycket för fotboll... men jag gillar geparder... och det här jobbet kan jag dela med mig av.
Förresten... självklart tar jag emot "privatbeställningar"! Bara maila din förfrågan till mig på mikaela.n(snabelA)home.se så återkommer jag med olika förslag och pris.Klösiga kramar
Mika

Kalla fakta.

Jag är gräsänka varje sommarhalvår.
Jag roddar allt 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan.
Varje år sorterar jag bort saker som jag inte vill/kan eller orkar.
(Jag tycker inte om att säga att jag inte orkar...för det finns saker som jag VILL göra... men jag vet att dom inte blir roliga att göra eftersom jag inte orkar... så jag gör inte dom (längre)... men jag tycker inte om att säga "Jag orkar inte!" jag säger andra saker...)
Jag kom på att jag har massor av tips till dom som känner att deras liv behöver förenklas. Enkla, härliga, "jag orkar inte" tips!!!

Jag tror jag ska dela med mig! Så fort jag kommer på ett samlingsnamn... ;) Kan inte kalla dom "jag orkar inte tips"... nej... det blir på tok för tråkigt...

Några förslag?

Kram,
Mika

Tvivel.


Fågelbajs och mailnews!

I morse bajsade en mås på mig. Hela dagen har jag gått runt i måsbajs. *ryyyyyys* Om jag inte vinner på min nästa lott så kommer jag ALDRIG spela/köpa lott igen!!!

När jag kom hem ikväll kollade jag min mailbox... jag hade fått mail från Carolina Gårdheim på kreativ insikt... hon bifogade bilder på hur den färdiga produkten kommer se ut!! Den blir så fin!!!! Jag är helt i extas!!!!!

...jag vill SÅ gärna visa er... men samtidigt så vill jag inte förstöra spänningen! I augusti kommer den ut på marknaden... OCH DÅ får ni hålla i er för då kommer jag pumpa ut bilderna och skryta så jag blir alldeles grönblå i ansiktet!

Nu ska jag gå och sova!!!!!!!

God natt
Mika

Underbara barn.


...jag tror jag skrev...

...att PMS:en var över någonstans här på denna sidan.

Jag ska be att få ta tillbaka det.

Tack!

Det var allt.

Ni kan sluta läsa nu...

SLUTA SA JAG!!!!

...hmpf...

Mika

(Den Mika som inte ännu blivit infekterad av PMS-helvetet ber att få återkomma när monstret slutat parasitera på hennes kropp... det blir liksom mycket trevligare och mysigare då... Kram!)

Såååå roligt!

Blev tipsad om en super rolig tecknar sida! Alla kan verkligen teckna!!! Klicka på bilden under och testa den själv!!!


Hur man vet!

Hur man vet om man har PMS:

1. Man undrar om ens bästa vänner glömt bort en. Det var ju trots allt trettio minuter man pratade senast.
2. Ordet "choklad" fungerar som ett signalhorn även i den minsta viskningen.
3. Man gråter hejdlöst när tre pensionärer gräver upp en rot i programmet "trädgårdsfredag", efter det att programledaren misslyckats... "Buääääääh!!!! guuuuuud vad duktiga dom äääääääääärrrrr.... *snyft *snyft*"

Så! Då vet ni hur min fredagskväll sett ut!

Något känsliga kramar,
Mika.

För att inte framstå som en total idiot...

...på pappersexercis vill jag nu bara meddela att jag tagit ångesthögen under skrivbordet och stoppat allt i en låda. Lådan ska jag ställa i källaren och eftersom jag hört att preskriberingstiden för papper är 10 år har jag märkt lådan:
"Majbålet år 2020."

Så det så!

Kram
Mika

Pappersexercis...

Efter ett kaotiskt möte med min skattedeklaration igår bestämde jag mig för följande:

1. Jag måste börja sortera mina papper.
2. Jag ska införskaffa mig en låda och lägga alla gamla papper.
3. Jag ska införskaffa mig en pärm och sortera in mina nya papper.

...handlingskraftig som man är gjorde jag följande:

1. Lyfte ur alla gamla papper ur "Ångestlådan" (Den kallas så för att den aldrig öppnats mer än ett par millimeter... precis så stor så att man kan skicka ner ännu ett papper i högen...)
2. Lade alla gamla papper i en hög under skrivbordet i väntan på att sorteras.
3. Bestämde mig för att döpa högen till ångesthögen.
4. Lade ner alla nya papper i ångestlådan.

Kram
Mika

Måste bara rekommendera...

...den här bloggen:

Karins penna

... hennes skissbok är som en hel smyckes-kollektion med underbara godbitar!!! ...och där finns massor av den!

Kram
Mika

Tjejfest!!!

...okej... jag vet... det blev bara bilder från tidiga kvällen... urusel partyfotograf... desto bättre på att partaja!

Kram
Mika

RSS 2.0