Gott slut och gott nytt år!

Vilket år! Vilket underbart fartfyllt år det varit! Så fartfyllt att jag faktiskt inte hängt med över huvud taget.

Jag tänkte skriva lite om vad som hänt... men sedan kom jag på att det vet ni faktiskt lika bra själva. Ni är en trogen skara som tittar in här med jämna mellanrum...
Så i stället så ska jag sia lite om nästa år! 2010 kommer bli det bästa året någonsin! Jajemensan! Jag kommer bli en erkänd illustratör/konstnär som hyllas av massorna. Gubben kommer fria och vi gifter oss på en exotisk ö eller i Paris... Vi kommer äntligen flytta till vårt nya större hus som är SÅ-in-i-norden hemtrevligt att vi blir översållade av gäster från när och fjärran. Jag kommer träffa en massa nya och gamla människor, diskutera politik, kultur och läsvärda böcker. Jag kommer älska att träna och äta en massa nyttig fräsch mat. Många av våra världsproblem kommer att lösas... dom flesta av mig förstås... Stress kommer vara ett minne blott och jag uppnår ett högre medvetande. Vi kommer leva sunt och vara hälsan själva!

Japp det är lite av vad som kommer hända 2010... detta  underbara år med en massa härliga möjligheter!!!

...men först en härligt kreativ semester...


Gott-nytt-år-kram
Mika

Nu är jag trött!

...och det ordentligt på mitt jobb... Kan man vara jobbtrött som man kan vara skoltrött? Jag tror det... ja det gör jag bestämt! Det är då en faslig tur att jag tagit ut semester nästan hela januari månad! Så jag liksom kan komma i fatt i allt det kreativa som jag vill göra.

Idag har jag jobbat 08:00 till 22:00... det är så fiiiiint i butiken nu... kan inte alla nu gå samman och ta en vit nyårshelg??? Inte för att jag är lat... men jag skulle gärna vilja njuta lite till av den varupåfyllnad som nu råder!

Tre dagar till...

Jag längtar SÅ till min kreativa semester!!!

Kram
Mika

Det är inte det att jag inte gillar söndagar...

...det är bara det att måndagar har en tendens att följa därefter...

Liten blir stor...

Min underbara lilla har gått och blivit stor. "Hur vet hon det då?" undrar kanske ni då... Jo:

Tecken nummer1: Hon ger napparna till tomten (två dagar sedan...). Inte ett ord om dom har vi hört nu efter!

Tecken nummer2: "Ja e sto´ flicka nu!" Sa hon precis och tog på sig trosor i stället för blöja vid nattningen...

Tecken nummer3: Hon sjunger "Va ska det bli av mig? Vad ska det bliiiiii aaaav miiiiiig!" så där som bara en lillgammal 2 1/2 åring kan.

 

"Laleh-kram"

Mika


Vilken julafton!

Jag har haft en helt underbar julafton (kan inte säga jul eftersom den inte är över än... men hitintills ser det mycket lovande ut!)

Jag är proppmätt och känner mig överväldigad av alla gåvor jag fått... jag som trodde det skulle bli en påse twix eller en chokladlåda.... känner mig alldeles yr av min familjs generositet... Jag måste verkligen varit snäll i år!

Men nu som lovat kommer en liten uppdatering i vad jag håller på med när jag inte bloggar... Jag stickar och virkar. Jag älskar det! Jag vet inte vilket som är bäst... stickning eller virkning... men jag gillar när det är fritt fram att skapa och sätta samman färger och texturer... Jag tycker om känslan av att det blir något (förhoppningsvis) användbart av det.


Just de senaste veckorna har jag blivit lite frälst i något som kallas "Åremössan" (fråga mig inte varför...) och därför så kunde jag inte låta bli att sticka till svärmor och svärmors mor också... det blev lite fnissigt på julafton... för är man inte van vid hiphop stuk på mössan kan det kännas lite besvärligt att sätta på den. Jag tyckte dock att båda två blev mycket fina i sina mössor och jag hoppas att dom kommer använda dom mycket och inte bara som pliktskyldigast när dom ska träffa mig (för det slog mig nämligen på kvällen att det skulle kunna bli... och det var inte meningen... )

Mössan är himla enkel att göra. Här kommer min variant på mönsterbeskrivning:
Stickor 10
Gärna oregelbundet garn 90 meter(som passar stickor 10)

Lägg upp 38 maskor på stickor 10. Sticka resårstickning (1 räta, 1 aviga) tills det är 4 meter kvar av garnet. Virka ihop mössan i korsidorna. Sy sedan ihop den i ena änden. Dekorera gärna med blommor, knappar eller pärlor.

Lycka till!


Varma mösskramar
Mika

Från oss alla...

...till er alla...

En riktigt god jul!

Kram
Mika

GOD JUL!!!!

Nu har jag preparerat hela grannkommunen med brännvin, granen är klädd, tomte är fixad och julklapparna inslagna. Nu ska jag lägga fötterna högt, äta en after eight (kanske tre...) och vänta på att julafton infinner sig! Och imorgon kväll kommer jag förhoppningsvis göra ett litet inlägg om vad jag pysslat med den senaste tiden... jajemen! I år har jag tillverkat egna julklappar!

Jag tar tillbaka det jag skrev innan om after eight! Jag har ett ännu bättre göromål... jag ska gå och sova! Japp det ska jag! (sömn har varit en bristvara den sista tiden. Dags att kompensera!!!)

Jag önskar er alla en riktigt god jul!!!

Kram
Mika

1. Ställ dig vid spisen.
2. Häll upp en mugg glögg.
3. Skala potatis.
4. Stjälp i dig glöggen.
5. Skär upp sillen.
6. Häll upp mer glögg.
7. Skär löken till sillen.
8. Sätt plåster på pekfingret.
9. Drick lite glögg.
10. Blanda senap, ägg och ströbröd.
11. Trösta barn som trodde att senapsgeggan var kolasmet
12. Ta fram skinkan.
13. Ta upp skinkan från golvet.
14. Sätt ugnen på 225 grader.
15. Drick ur glöggen.
16. Smeta ut griljeringen på skinkan.
17. Krama farfar välkommen.
18. Torka bort senapsgeggan från farfar.
19. Snitta prinskorvarna i ändan.
20. Sätt plåster på långfingret också.
21. Skåla i glögg med farfar.
22. Sätt fyr under stekpannan.
23. Smutta på snapsen farfar hade med sig.
24. Lägg sillen i stekpannan.
25. Släng sillen i vasken.
26. Skölj ur stekpannan och börja om.
27. Lägg prinskorvarna i stekpannan.
28. Sätt in skinkan.
29. Krama mormor välkommen.
30. Skrapa bort det svarta på prinskorvarna.
31. Plocka fram köttbullarna ur frysen.
32. Tina i mikron.
33. Lägg undan den tinade brysselkålen.
34. Ta fram k-ö-t-t-b-u-l-l-a-r-n-a ur frysen.
35. Tina i mikron.
36. Skit i brunkålen, det är för sent nu.
37. Sätt på stora plattan.
38. Välkomna kusinerna.
39. Ställ ifrån dig julgruppen från kusinerna.
40. Släck branden i julgruppen på spisen.
41. Drick lite glögg för att lugna nerverna.
42. Vart tog skinkspadet vägen?
43. Stek på köttbullarna.
44. Rädda skinkan ur ugnen.
45. Skrapa bort griljeringen.
46. Visa kusin Bert hur du kan svinga köttbullarna upp i luften.
47. Be alla hjälpa till att plocka upp köttbullarna igen.
48. Lägg upp bröd och ställ fram smör.
49. Langa upp köttbullar, prinskorv och den skrapade skinkan på fat.
50. Gråt inte, det är ändå paketen som är viktigast.

 


O som i ordning... eller var det oordning?

... trodde det inte... men jag har fallit för det i absurdum mest konstiga inredningsflugan just nu. Länge har det tagit emot... det är så fruktansvärt ologiskt, opraktiskt och tio andra ord som börjar på bokstaven "o".

Men oooooooooooooooooo så snyggt det blev! För er som inte har något bättre att göra med sin tid kan jag rekommendera det och ni som inser vilket tidsslöseri det är kan få njuta av min alldeles egna färgsorterade bokhylla!

Ooooooooooooooo! eller hur?

 

Kram

Mika

Ps. Jag vet! Det här bloggen behöver uppdateras oftare... det kommer! Jag lovar... häng kvar till efter jul så LOVAR jag att det kommer bli bättre! Ds.
Lucia!

Foto: Blue

Vi firade lucia på dagis idag... det är något alldeles särskilt det... Lucia... Det är som födelsedagskalas, maskerad, julafton, bröllop och syjunta på ett bräde. Dessutom får man dricka saftglögg med mandel och russin i.... mmm...

Nobelfest? Ha! Vem vill gå på det?

Lussebullekram
Mika

Ps. Nobelpris... fredspris... det rimmar illa med tanke på vad Nobel var upphovsman till... Kanske var det just därför han startade hela den här cirkusen..? för att väga upp ont med lite gott! Som jag gör när jag varit trevlig och social tre hela veckor... då låser jag in mig med gubben och fräser åt honom. Ds.

Svårt att hitta julklappar????

Gå in på :

Signerat

och hitta något unikt från svenska formgivare!

Kram
Mika

Ibland blir jag lite orolig...

...över människor och deras tankar om mat. Jag säger inte att jag har rätt... men nog tusan är det konstigt när folk proppar i sig jäkligt dyra (och ofta helt meningslösa) vitamintabletter... fast dom äter sunt i övrigt... eller alla dessa fastor (heter det så?) och metoder... eller den där paniska rädslan för socker... som om det vore ett gift... (jag vet! Vi käkar aspartam och xylitol istället!!!)... eller vi äter bara fett, eller bara popcorn, eller vad sägs om att vi struntar i ägg! Soppa i en månad? Vad sägs om det? Eller hurra! Tugga i dig allt utom kolhydrater och se kilona försvinner och hjärnan likaså!!!!

...?...

Som sagt... jag säger inte att jag har rätt... men det är allt lite konstigt.

Själv ska jag försöka mig på tallriksmodellen och lite träning... (Jag veeeeeet! Jag är så last-season!!!!)

Smällpuss
Mika


I julens anda...

I julens anda har vi varit och handlat julklappar idag... för vad ska man annars göra en söndag?
Jag tror jag suckade, stönade och svor 6.725 gånger för att vi inte hittade en parkering, för att det var långa köer, för att dom slutat packa in julklappar, för att JUST den saken jag bestämt mig att köpa i julklapp var slut... ja ni vet hur det är... och inte en enda människa tittade konstigt på mig. När vi nästan var färdiga var vi vid ganska gott humör så barnen började sjunga på "hejsan, hoppsan... falleralle-ra... när julen kommer ska varenda unge vara glad...!" och jag stämde in lite så där försiktigt som man gör som vuxen och OJ! vad många som tittade konstigt på oss... en del log till och med... vart är den här julen på väg egentligen???

Kram
Mika

Mammagenen...

Scenario:
Två barn ute och leker i sandlådan. En mamma innanför dörrarna och tar hand om disken. En kraftig smäll ljuder utanför. Mamman stannar upp stänger av vattnet. Lyssnar. Ännu en smäll. Låter som ett gevär långt borta.
Mamman kastar sig i bästa röda dala-träskorna och är ute i sandlådan på tre röda sekunder. Med ett barn under varje arm tar hon stora steg tillbaka till huset samtidigt som hon lugnt och sansat säger att nu ska vi leka att vi går in ett litet tag, samtidigt som hon flackar med blicken ut i skogen. Fler ljudliga gevärsskott kommer sakta närmre.
Bilar kör saaaaaakta ute på vägen och mamman funderar på om det beror på att  någon står och skjuter mot dom. Två fullt påklädda barn står i hallen och undrar vad det är som smäller ute och hur dom hamna där inne så snabbt.
Mamman har lämnat barnen och kryper i fönstren för att se vad det är som pågår. " Ska hon ringa polisen? Ska dom ta skydd i badkaret?" Det smattrar friskt och högt där ute nu. Då ser mamman en bil som står med motorhuven uppe på andra sidan vägen och en man som springer lite nervöst fram och tillbaka mellan motor, hytten och avgasrör. Något i huvudet på mamman säger "baktändning". Hon går ut till sina barn i hallen, lyfter upp dom likadant som tidigare. Säger lugnt och sansat att "nu leker vi att vi ska gå ut och leka igen...". Sätter ut barnen i sandlådan och närmar sig huset. Hon ler för sig själv. För inte bara känner hon sig lite dum och löjlig... nej hon är ganska stolt över sig själv att hennes reaktion är super snabb... ja... nästan som en superhjältes faktiskt.

God natt
Mika

RSS 2.0