Angående att göra fel...

Angående att göra fel...så är jag riktigt bra på det. Inte alls särskilt svårt! Behöver inte anstränga mig alls. Eller vad sägs om att missa ett möte med EN HEL MÅNAD!

Det svåra är att inte gå runt och tänka på det... och tycka att det är pinsamt. Fast det märker jag att det har jag visst inte heller så svårt för...*fniss*

Det kan kanske bli en hakuna matata tjej av mig med!

Kram
Mika

2010-02-28


Jag funderade ett tag...

...på att gå på gymmet idag. Innan jobbet.

...men latmasken har bitit sig fast så det blir inget med det.

Det känns lättare att gå efter jobb än innan. Tycker inte om att stressa innan jag jobbar. Jag stressar nämligen så bra på jobbet.

I helgen satt jag och pappa och tittade i farmors gamla fotoalbum. Allting känns så mycket mindre kravfullt förr. Mindre stress och mer tid till vänner och familj. Är det för att man bara får semesterminnena när man tittar i album eller var det så bra???

Jag känner att jag måste minska på min stress. Måste bli bättre på att ta tid till att ha roligt och umgås med vänner. Jag arbetar liiiiite för mycket... det är lätt att jag hamnar i ett ekorrhjul med mitt tecknande och målande har jag märkt.

...och eftersom alla andra säger det så måste jag också:
JAG LÄNGTAR TILL SOMMAREN! JAG ÄR SÅÅÅÅ SJUKT TRÖTT PÅ SNÖ ÖVERALLT!


Okej... lite sent men...

Jag fick en UNDERBAR alla hjärtans dag present av sambon... nämligen en moccamaster!!!! Mmmmm... underbara, ljuvliga kaffe! Så om ni undrar var jag egentligen håller hus nu för tiden kan jag meddela att jag sitter i soffan och har kaffe-skak ;-)

Jag har glömt att berätta! Jag ska upp till Stockholm igen i april... genom jobbet då... men jag ska dessutom... förhoppningsvis även träffa en mycket intressant person när det kommer till "illustratörsbiten"...
Jag vet att jag är hemlighetsfull, men jag vågar faktiskt inte säga mer än så... ännu...

Funderar just nu på att ringa runt till ALLA intressanta företag i Stockholms regionen för att under en dag gå runt och presentera mig och min portfolio... jädra kaffe till att få mig energisk... men det är nog inte helt fel tänkt...


Moccakram
Mika

(... presenten var så fin att det bara fanns en sak att toppa den med... och det var en kanna nybryggt kaffe och gelehjärtan...)

2010-02-18


Jag ska gå...

... ska du med?


Jag undrar sa flundran.


Och dom nominerade är...

...jag!

 

Mina allra första nomineringar (av de tusentals som skall komma... ;) ) har jag fått av Cecilia och Linda. Stort tack till er!!!!

Med awarden följer några regler:
- Thank the person who nominated you for this award.
- Copy the award and place it on your blog.
- Link to the person who nominated you for this award.
- Tell us seven interesting things about yourself.
- Nominate seven bloggers.
- Post links to the seven bloggers you nominated

Sju saker om mig:
1. Jag har en tendens att lägga totalt oväsentlig information på minnet. Småsaker som kan vara bra att veta. Men jag har väldigt svårt för att lära mig nya bekanters namn, årtal eller hur gubbens nästa rutt ser ut.

2. När jag var liten var jag totalt övertygad om att det var jag som styrde väderleken. Ibland tror jag fortfarande att det var så... Det blev liksom ALLTID som jag "bestämde".

3. Jag älskar män i kilt! Denna fascination kommer från en bokserie skriven av Diana Gabaldon. Började läsa den när jag var ungefär 15 år... och håller fortfarande på... det går betydligt långsammare sedan jag fick barn.

4. Jag älskar alla filmer som Tim Burton gjort (dom jag har sett i alla fall! Ser fram emot Alice i underlandet! 

5. Jag har ägt en hamster i vuxen ålder bara för att "dom är ju så söta!". Den hette Seven of Nine. Livet för Seven slutade i tragedi då hon bet mig rakt genom fingret och jag inte kunde få henne till att släppa. Fullständig panik uppstod och blod sprutade som i en dålig B-film. Jag lyckades få henne att släppa efter ett par minuter, sprang in på toaletten och plåstrade om mig själv. När jag kom tillbaka till buren låg Seven inkurad i en hörna stel som en pinne med munnen på vid gavel. Dog av chocken antar jag.

6. Någonstans inom mig finns en liten miljökämpe. Om jag inte haft barn och familj så hade jag mest troligt varit trädkramare i Amazonas djungler (...eller i alla fall betalt mer till hjälporganisationer för att rädda den!)

7. Min stora svaghet är choklad. Jag älskar choklad i alla former... jag borde starta en chokladfabrik... för jag vet hur den perfekta pralinen ska smaka...


Mina nominerade är: Nilla (fantastisk humor och vardagliga fadäser!), Matilda (sann shoppingglädje blandat med konstnärliga drag!), Bokkei (Skicklig tecknare, nu även uppdaterad med speedpaintings!), Anna (konstnärssjäl i början på en fantastisk karriär!)


Charmerande...

Idag har jag lärt mig något nytt... jag har lärt mig att jag fullkomligen HATAR att göra fel. Inte bara hatar... nej jag snurrar mig nästan ut och in och talar i tungor hellre än att göra fel.

Inte särskilt charmerande sida hos mig själv... och inte särskilt praktiskt eller rimligt...

För att göra rätt så borde jag lära mig att göra fel! Leva lite manana-manana (läs spansk: imorgon-imorgon) så där lagom härligt som vissa härliga okomplicerade kan.

Eller är det bara att göra ännu en sak rätt?

Kram
Mika

Hemlighet.

Jag och den lilla hade en hemlighet. Japp... ett litet tag i alla fall. Vi var och handlade present till den stora och kom glada hem efter shoppingturen. Jag och den lilla pratade om vad en hemlighet egentligen är och att man inte ska prata om den. Ungefär tre minuter efter det vi träder innanför dörrarna låter det så här:

Lilla- Jag har en hemlighet!
Stora- Vaddå?
Lilla- Vi har köpit en present åt dig!!!
Stora- ???
Lilla- Vi har köpit en klänning till dig!!!!
Jag - Men! Hörredu lilla! Det är ju vår hemlighet!!!!
Stora- Mamma! Det gööööör inget....
Jag- Men lilla... minns du vad vi sa om hemligheter???
Lilla nickar mycket allvarligt och förstående.
Stora- Mamma... det göööör inget jag lovar! Jag vet ju inte vad det är för färg på den!
Lilla svarar blixtsnabbt: DEN EEEE ROOOOOSA!!!!

Underbara, underbara barn!

Kram
Mika

Boxboll.

...mina armar skakar ända uppifrån axlarna, det känns som mina ben är av på tre ställen, mina händer är svullna som jag vore gravid...min axel verkar ha gått ur led... men tjolahopp vad bra jag mår!

Träningen ikväll kunde inte varit mer lämplig! Den där rastlösa känslan är som bortblåst ur kroppen och ett lugn har sänkt sig... hoppas bara att jag fortfarande kan gå imorgon ;)

Kram
Mika

Nytt liv!

Imorgon börjar jag ett nytt liv!
Slut är det på latmannafasoner och navelpill!

Känns härligt att komma igång med träning igen!
Börjar med ett pass box och hoppas att jag inte ramlar ihop av utmattning i halvtid... ;) -det blir så pinsamt när man tränar i par...

Kram
Mika

Söndag.

Sitter i skrivandets stund i mjukiskläder och oborstat hår och skriver. Ljuvliga men ack så korta söndag... Jag har precis gjort klart min planering till mitt "day-time-job" och funderar på hur det kan komma sig att jag är så mycket där och ändå behöver ta med mig det hem.
I måndags räknade jag ut att jag varit anställd där i tio (!!!!) år. TIO ÅR!

En tredjedel av mitt liv!!!!!!!!!!!!

När jag berättade det för mina arbetskamrater var svaret jag fick:
-Jag vet inte om jag ska gratulera eller beklaga...
Det får mig att fundera...
Jag berättade det för en arbetslös vän och hans svar var:
-Jag önskar att jag haft det så bra som du har det! Jag önskar att jag hade ett fast arbete så länge!
...det får mig också att fundera...

Så nu sitter jag här och har jobbat halva dagen och funderar på jobb resten av dagen...

Aye, aye... jag behöver verkligen skaffa mig ett liv!

Kram
Mika

Jag vill!

Jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill och jag kan!

Lååååååg och trööööött på snööööööö.

Känner mig lite låg.

Kanske en förkylning på gång?

...kanske är det snön som gör mig lååååååg.

Glömde mina vantar idag. Så när jag gick från bilen (mot jobbet) i morse stoppade jag ner händerna i fickorna. Jag gick förbi en tjej som verkade ha fastnat med sin bil i snön.
-Har du fastnat?
-Ja! Det är inte klokt! Jag kommer varken fram eller bak! Dom är iväg och hämtar en skyffel... säger hon.
-Usch ja... nu är man AAAAAAAAAAAAAAAAAH!
Jag trampar vid sidan om på trottoaren (ni vet där dom lagt snön när dom skottade...) och landar pladask på magen med händerna fortfarande nedstoppade i fickorna. Jag kravlar mig upp på trottoaren igen i visshet om att jag inte gjorde fallet osedd och fortsätter på min mening:
-.... trött på snön.
Hon skrattar.
Jaja... tur att man kan glädja någon.

Snökram
Mika

Nu är vi över 3000!

Jag lovade att vi skulle fira på något vis när vi passerade 3000 på räknaren. På grund av sorg inom familjen har jag faktiskt inte kunnat tänka ut något bra sätt att fira på... men så slog det mig nu... att ni kanske vill ha en förhandsglutt på min kommande portfolio... Den är inte klar ännu... men det ligger lite bilder där... om man vill får man gärna kommentera vad man tycker om den... eller också kan man grymta i det tysta ;)

klicka på bilden för att träda in!


RSS 2.0