Sommaren är här!


Väder och vind!

Finns det något vi pratar mer om med främlingar än vädret??? Jag tror inte det. Inte där jag jobbar i alla fall... jag tror till och med att vi pratar MER väder än vad vi pratar vin och drycker.
Så vad har vi egentligen att säga om vädret? Absolut ingenting vettigt i alla fall! Många verkar tro att det är någon som jävlas med dom medans andra ALDRIG är nöjda.
Dom flesta vill att solen ska titta fram... och när den väl gör det så bäftar dom " Usch... vad klibbigt det är!".
Det finns egentligen bara i ett scenario när alla verkar glada och lyckliga över vädret och det är när det varit 37 grader varmt och kvavt i en vecka och så bryter ett svalkande åskväder ut.
En lättnad sprider sig över befolkningen och man andas ut.
Men ändå är det ingen som önskar sig åskväder...

En sak vet jag om vädret som ingen annan riktigt verkar förstå och det är att det blir ingen riktig, traditionell, genuin midsommarafton utan regn.

Så det så.

Glad midsommar
önskar
Mika.

Gnäll och tjat!

Vad hände med hjärtefrågorna? Vad hände med lite gnäll och tjat? Vad hände med att inte vara så jäkla förnuftig utan lite mer impulsiv och passionerad? När blev det bannlyst att gnälla? Att säga vad man tycker är fel och kanske grotta ner sig i det???

Ibland behöver man bara gnälla av sig, utan att få en massa "se det positiva..." eller "då ska du göra så här...". Bara tycka att en sak är skit, vädra det och leva i det! Goda råd och positivt tänkande är väldigt bra... men om man BARA ägnar sig åt det, förtrycker man inte sitt känsloliv då? Lever man verkligen till fullo då? Och om man bara gör det som verkar förnuftigt och positivt, hur ska man då kunna utvecklas på riktigt?


Kram
Mika

Medans jag försöker lära mig andas...

...och inte hyperventilera över alla måsten och borde så ska ni få njuta av riktigt färgglada fotografier med härlig känsla i!

Sodafoto

Kram
Mika

Drömmar.

Kan man klara sig utan drömmar och ändå må bra?

Jag blir alldeles tokig av tristess när jag inte har projekt igång som triggar mina drömmar. Det känns som det är lika viktigt för mig att drömma som att äta och sova. Visst behöver jag vila emellanåt...men inte för länge.

Just nu har jag en paus efter det ENORMA arbetet som uppfyllde hela april månad... Maj månad har jag rullat tummarna och stickat lite... men nu börjar det klia igen. Ordentligt. Det är som att alla sensorer surrar på tomgång och får jag inte sätta tänderna i något snart så blir jag galen av tristess!!! Jag börjar leta hus, ritningar på hus, nya soffor, funderar på hur det skulle vara att byta arbete, livsstil... byta hårfärg, sätta barnen på fiollektioner, måla sovrummet och träna boot-camp-style... you name it; jag gör vad som helst bara det händer något!!!

Fortsättning följer...


Om jag fick bestämma... del 2.

...så skulle inte bara kungliga bröllop vara med i direktsändning på tv... jag skulle gärna bänka mig en eftermiddag/kväll i veckan för att titta på kändis bröllop ena gången och Svensson bröllop nästa.

...men det är jag det.

Kram
Mika

Om jag fick bestämma...

...så skulle man kunna äta hur mycket godis och glass som helst utan att varken tänder eller kroppshyddan tog skada.
...så skulle det vara sol alla dagar utom måndagar då det skulle regna galet mycket (för vattningsförsörjningen... och för att måndagar är så vansinnigt tråkiga redag!)
...så skulle det vara fredag morgon, fast nästa vecka, nu.

...men det är jag det...och det verkar vara någon annan som redan har bestämt annat! Typiskt!



I spy with my little eye...


Dags att byta ut kaffekokaren mot vaddå???

Läste detta i Netdoktors nyhetsbrev:
Senaste nytt

Kokkaffe kan ge skydd mot bröstcancer

Om man dricker kokkaffe kan man få ett visst skydd mot bröstcancer, visar en ny studie från Umeå universitet. Enligt studien löper kvinnor som dricker kokkaffe fyra gånger per dag mindre risk att drabbas av bröstcancer än kvinnor som dricker kaffe mer sällan än en gång per dag, rapporterar nyhetsbyrån TT.

Forskarna bakom studien, som baseras på jämförelser mellan drygt 64 000 personer, menar att en tänkbar orsak till detta kan vara att det finns 80 gånger så mycket av de kaffespecifika fettsyrorna i kokkaffe jämfört med i bryggkaffe. Dessa fettsyror har i djurförsök visat sig hämma tillväxten av cancer.

Det här är ju bra nyheter tänkte jag när jag läste... tills jag insåg att det inte var bryggkaffe... utan kokkaffe... vad sjutton är kokkaffe??? och hur gör man???

 

 

Googlar mig till följande:

 

En tradition på utdöende?

Emaljerad svensk kaffekultur! Kockums kaffepanna
Den som i mitten på 1900-talet deltog i arbetet på bondgårdarna i Sverige kunde inte undgå kokkaffet. Då levde ännu denna bryggmetod i hög grad.
Tillrett på rätt sätt blev det riktigt gott, ofta något
tunnare men ändå aromatiskt jämfört med elbryggaren.
Att koka kaffe är en av de äldsta metoderna. Koka är egentligen fel uttryck. Precis när vattnet kokar upp och kaffebubblorna "vänder runt" skall pannan av plattan.
Att koka kaffet innebär att grovt malet kaffe läggs i kallt vatten och alltså får ett hastigt och kort uppkok. Kaffet skall sedan stå en stund för att hinna dra och sumpen sjunka till botten, detta är mycket viktigt.
Lite kallt vatten underlättar denna process.

För att dryga ut kaffet förekom det förr att man kokade upp ytterligare en omgång kaffe på samma sump.
I Sverige kokades praktiskt taget allt kaffe. Först i slutet av 1960-talet börjar allt fler att brygga sitt kaffe. Det är i Skåne som bryggningen först slår igenom. I Norrland däremot håller man länge på koktraditionen.


Källa: http://www.coffeenet.se/kok.pab

...så fram med kittlarna nu tjejer! Så har vi kafferep!

Kram
Mika

 


There is something really special about...

...sipping cocktails in the sunset.


Maskar och fåglar...

Idag har jag grävt jord och kirskål från morgon till kväll... det är något terapeutiskt över att gräva... det vill säga när man gräver utan tidspress.
Jag försöker leva lite enklare... lite mer i nuet... så i stället för att ha en lista som ser ut så här:

10:00-11:00 Gräv bort 2x3 meter kirskål.
11:00 Kör till plantskolan och köp marktäckare.
11:30 plantera växterna
12:00 ät lunch
o.s.v

Så ser min lista ut så här nu för tiden:

1. Gräv så mycket du orkar och vill. Se till så att alla är mätta, pigga och mår bra.

Jag lyckades gräva 2kvm... inte mycket för en människa... en hel regnskog för en myra... Det blev barmark med ett fågelbad på. Jag känner mig nöjd!
När jag sopade upp jorden som hamnat utanför skottkärran så upptäckte jag att någon kastat sitt tuggummi på plattorna. Jag frågade den lilla om var hennes tuggummi hamnat och hon svarade så här:

-Jag la det där borta!
-Där borta? Varför då?
- Ja... så fåglarna kan äta det!
-Men, lilla du, fåglarna ska inte äta tuggummi. Det kan fastna i näbben på dom.
Hon tittar klurigt på mig och tänker ett par sekunder.
- Ja... då kan maskarna få äta det i stället.

Så enkelt var det med det.

Kram
Mika

Sommar...

Tänkte bara låta meddela att här är det sommar! Barnen badar i poolen och jag gräver i rabatten. I skrivandets stund flyger det flugor runt mitt huvud.

Nu ska jag gå ut och dricka en kopp kaffe och gräva vidare!

Sommardoftande kramar till er!

Mika

RSS 2.0