30 Januari 2009.


JAG FICK DET!

Åh vad jag är glad! Efter en mycket pirrig intervju idag och en timmes väntande fick jag ett telefonsamtal! Jobbet är mitt!!!! Så nu ska här firas!!!!!

Återkommer till den nyfikne så snart jag kan... den stora tjejen ska bli ännu större... 4 år stor... så i helgen ska hon firas med POMPA OCH STÅT!!!!!! Här ska bakas kakor så det STÅR HÄRLIGA TILL!!!!! (*fniss*... jag låter som något från 40-talet...)
Hoppas nu att jag inte glömmer att fotografera lite... kakrecept med bilder till kan aldrig bli fel på en blog!

Puss och glada kramar!!!!!!

Mika

Jag kan inte sova...

...en liten hemlighet... det finns ett jobb som är ledigt... ett "kreativare" jobb...som jag vill ha. Jag vill ha det! Jag kommer vara fantastisk på det! Det står tydligen mellan mig och en annan... som också vill ha det...
ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅåååååååååååååååh! Imorgon är det dags för intervju... Jag vill ha det!

Håll tummarna nu snälla, snälla... Jag vill ha det!

Professionellt handslag.
Mika.

29 Januari 2009.


Knäckebröd für alle!

Någon äter upp mitt knäckebröd på jobbet...och det är okej! Det är faktiskt det! Jag unnar alla tuggande knäckebrödsälskare en skiva av detta fiberrika bröd... men döm om min förvåning när jag i morse skulle ta en av dessa härligt frasiga plattor och bre smör på den... det var tomt! Nej inte tomt... det låg en halv bit och skramlade i paketet... suck... vilken otroligt uppfriskande frukost det blev av det.
Jag är ingen direkt älskare av lappar som "din mamma jobbar inte här"... men jag kan bara inte låta bli.


Jag hoppas det funkar... jag menar verkligen det jag skriver... ta för dig men när paketet börjar ta slut så köp nytt!

smuliga kramar
knäcke-Mika

Kloka ord från Norrland...

Glömmer aldrig dessa orden som jag fick av en gammal vän... Man ska läsa dom med norrlänsk dialekt för att verkligen få känslan!

"Om du alltid gör som du alltid gjort... så får du det som du alltid fått!"

Klura på den du!

Kram...

Drömmer du om en nästan gratis spa-dag????

Titta in här:
Spadag hemma med familjen...


Vilken bra ide! Och jag kan verkligen se den lilla överlycklig över att få kleta in mitt ansikte med mosad avocado!!!!!

Spa-kram
Mika

Dom kan skicka människor till månen...

...men dom kan inte hitta medicin mot maginfluensa/vinterkräksjuka... jag fattar det inte! Vi är inne på vår 6e dag hemma och jag kan säga att vi klättrar på varandra i ren uttråkning... Tack och lov så ska jag åka och jobba imorgon! Det ska bli en fröjd att få prata om något annat än kräk och diarréer och det ska bli en fröjd att få äta något med färg på och tuggmotstånd!!!!

Kram
Mika

Ps. Är det någon som vet hur man lagar Barbies som tappat sitt huvud (läs: blivit halshuggna när man försökt stänga lådan)? Ds.

Ps.2 Jag får nog plocka fram akvarellerna...det är hemskt vad svart vit bloggen börjar bli... Ds.2

Ps3. Hur många Ps får man använda sig av? Ds3.

27 Januari 2009


Fem år!!!!

Det som en gång ansågs vara stört omöjligt... det som en gång i tiden inte fanns på kartan har nu hänt! Jag vågar säga det högt... fem år har gått och denna gången är det inte bara en tillfällighet eller en nyck... det är inte ens ett infall av karaktär.
Jag har varit rök och nikotinfri i FEM ÅR! Jag gjorde det! Jag är rökfri!!!!!
Inga ord i världen går att förklara lyckan över detta... rökningen som jag trodde så benhårt på skulle bli min död. Jag rökte 20-25 ciggaretter om dagen i 10 år och varje försök att ens minska ner på nikotinet röstades dramatiskt ner av mitt beroende. Jag ska inte säga att det varit lätt men det som hjälpte mest var när jag blev gravid första gången. Trots att min första reaktion var att tända en ciggarett för att lugna nerverna så lyckades jag tack o lov slänga iväg den och hela paketet ner i första bästa papperskorg. Annars kanske jag hade rökt än idag.
Enligt sluta röka-linjens sida har jag genom att sluta röka vunnit det här på 5 år:
  • Risken för att jag ska få en hjärnblödning lika liten som hos en ickerökare.
  • Celler som varit i ett förstadium till cancer har nu fått en möjlighet att läka.
  • Risken för att jag ska utveckla cancer i mun, hals, matstrupe, urinblåsa, njurar, livmoderhals och bukspottskörtel minskat dramatiskt.
  • och jag har sparat 65.000 kronor på att inte röka.
Allt detta låter SÅ HÄRLIGT!!!! Även om jag verkligen blir fundersam och lite rädd för det där med 65.000 kronor. Vart tog dom vägen??? Har jag ätit choklad för dom pengarna??? Hade jag stått på gatan, utan hem och hus om jag fortsatt röka??? Personlig konkurs? Vad händer med alla dessa fattiga rökare i världen? Jag vet inte... det jag där emot vet är att så fort vi blir friska här i huset ska fira med dunder och brak. Herre gud! Jag har 65.000:- att spendera!

Har du något förslag på hur jag ska fira??? Jag vet inte... ska jag göra något själv? eller med hela familjen?

Friska fräscha kramar,
Mika

26 Januari 2009


25 Januari 2009


24 Januari 2009


Jag längtar till våren...

...ute luktar det vår... jag kände det när jag öppnade dörren i ett försök att vädra ut maginfluensan... Underbara ljuvliga doft av jord och grönt... Jag vet att det inte är så, jag vet att snön kommer att komma i april och förhoppningsvis på alla barns sportlov i februari... men jag längtar till våren... bort från influensa epedemier, maginfluensa, overaller, termobyxor och snuviga näsor... jag längtar så in i vassen!!!!!!
Tänk att kunna gå ut i vårsolen och fika på trappan... gräva i rabatter och plantera för sommaren...känna doften av kobajs och svära så grannarna rodnar över ogräset... UNDERBARA HÄRLIGA VÅR!!!!!


Jag vill gå!!!!!!

Prerafaeliterna på Nationalmuseum.

Here we go again...

Samma visa idag! Vi har stressat järnet för att hinna med alla morgonens bestyr för att jag skulle jobba idag. Alla kläderna på barnen och den stora tösen går utanför dörren. Jag hinner precis stänga dörren om henne (för att spara lite värme inne i huset) när jag hör "Buuuuuuuäääääääääääääh!". Öppnar dörren och där ute står en mycket söt tjej med stora tårblanka ögon. "-Gumman... kräktes du?" Frågade jag. "-Mmmm..." svarar hon snörvlande. "-Kom in igen..."
Efter det har allt varit aningen kaotiskt. Kallsvetten började rinna på mig och magen krampa... gubben fick ringa och sjukanmäla och sedan började kampen mot bakterierna...

Dagens höjdpunkt var när den lilla hittade en vit vispskål med handtag. Den springer hon runt med hela tiden. Helt plötsligt skriker hon "käääksss", doppar huvudet i skålen och låter "brä, brä".

Kräk-kramar
Mika

Kreativa bloggar???

Jag håller på att bli en bloggnörd... hihihi... det gör mig ingenting. Mitt problem är att jag inte hittar så mycket vettiga bloggar att läsa (missförstå mig rätt...) Jag letar efter bloggar som visar mer än dagens outfit och produktreklam... Jag söker efter RIKTIGA människors bloggar... Kanske konstnärsbloggar? Eller människor över 25 år? Kanske någon med ett intressant liv (som inte bara innefattar party, modellfotografering och viktkurvor...) Det är svårt att hitta i den här djungeln av fashionistas!!!!! Har du något tips????

Här är mina nyfunna sidor:
Lindas verkstad
Siris mamma

och så en väldigt sorglig... som gör en väldigt tacksam...:

Singelpappan

Blogg kramar,
Mika.

23 Januari 2009


Tack!

Jag är så glad idag! Jag är tacksam för allt jag har, allt jag har fått och allt jag förtjänat! Jag är stolt över att jag är den jag är och att jag kommit dit jag är! Jag är så glad att jag har min underbara familj med gubben och mina döttrar. Jag är så lyckligt lottad att jag har så underbara vänner och underbart omtänksamma släktingar! Jag är stolt över mitt arbete och över att jag får chansen att lära mig så mycket på min arbetsplats. Jag är stolt över att jag är kreativ och tacksam för att jag får tid till att utöva den sidan! Jag är så tacksam för vårt vackra hem och vår stora härliga trädgård. Jag är otroligt tacksam över min hälsa och mina näras hälsa. Jag är tacksam för allt jag får se och allt jag får uppleva. Jag är tacksam över den rikedom och det överflöd som ges mig. Tack!

Kram Mika!

Ps.Visst känner du likadant???Ds.

22 Januari 2009.


AJ!

Okej...Jag har börjat träna... Inte mycket men jag tänkte att jag börjar i liten skala så jag kan trappa upp efter hand. Förhoppningsvis kommer jag kanske även en dag att tycka det nästan är roligt... Hahahaha... snacka om att tvivla. Well, whatever... mitt problem är att jag gör något fel... Inte nog med att jag sitter och väntar på att en fullskalig vinterkräksjuke epedemi ska bryta ut... nej... jag har sträckt min rygg på något märkligt bisarrt vis också. DET GÖR SÅ ONT! Om jag får kräksjuka kommer jag skrika "AjAJAJAJAJAJAJAJ!!! *kräk* OAJAJAJAJAAJ!!!! *kräk, kräk*"
Har suttit med värmekudde och linement hela kvällen och det hjälper så länge som värmekudden bränns... Jag hoppas verkligen det blir bättre  av en natts sömn...

Just det!!! Jag har två förfrågningar:
1. Jag har en svart tvillingvagn av märket Babytravel till salu! Verkligt fint skick! Babylift och två regnskydd ingår (Ett till två framåtvända barn (standard) och ett till när baby ligger i liften.) Så har ni någon som letar?
3000:- vill jag ha (Prutat och klart!!!)
LIKADAN BARNVAGN KAN DU SE HÄR!

2. Är det någon som skulle kunna tänka sig ta hand om en hankatt 3-4 månader. Matte är på resa och husse vill slänga ut honom. Sorgligt som bara den.... Jag hade gärna tagit in honom men har redan 4! odrägliga katter hängandes i hasorna.

Det var det det!
Kram

Magsjuka...

Bläääääääääääääääääää.... Var på väg till jobbet i morse... skulle bara precis borsta tänderna på barnen, klä på dom overallerna och då händer det. Den lilla vänder sig om och dränker badrumsgolvet i diverse frukosträtter. Jaha. Vad gör man? Börjar städa och väntar på att det ska bryta ut på en själv. För det gör det... när man minst anar det. Gubben bara suckade i telefonen när jag berättade det. Det var han som delade youghurt tallrik med henne i hopp om att hon skulle äta lite till frukost. Inte misstänkte vi att det var på grund av illamående hon matvägrade.
Nu har jag i alla fall sanerat det mesta i huset... tvätten ligger i horder i källaren och den lilla sover som en stock. Det värsta var när vi andra skulle äta lunch och hon ville ha... hur förklarar man för en två åring att hon kommer att kräkas upp allt om hon äter det? Nej... vi fick äta i skift... klarade inte av hennes stora bruna ögon som sa "Mamma! Jag vill också ha!" Hon fick en lite portion fil...och saft till. Det gick ner och stannade nere.
Och nu sitter jag här och väntar... Hihihi... Nej... så illa är det inte... den stora tjejen sitter och drar i min arm... Hon vill leka födelsedag och vira in leksaker i papper. Så jag ska passa på att leka med henne nu!

Bassilusk-kram!

21 Januari 2009.


Bilddaggbok...

Det har blivit alldeles för lite "fria" teckningar på den här bloggen... Det är ju egentligen därför jag skapade den och det var därför som jag döpte den till Mikas ATELJE. Nog nu! Det ska bli ändring! En teckning om dagen ska det bli (minst)... som en dagbok i bilder. Här kommer ett smakprov från helgen som gick...

Frisören...

Febersömn...Mikas makalösa marmelad!

Jag måste tipsa om något som jag gjorde idag! Hur skoj och enkelt som helst och eftersom jag är för naturlig mat, naturligt socker, naturligt fett så gjorde jag... ta-ta-dam:
Min alldeles egna apelsinmarmelad!
Jag fick tipset från en av mina arbetskompisar som snällt nog brukar koka marmelad till oss på jobbet. Det bästa av allt:
DET ÄR SÅ SJUKT LÄTT!!!!Råvaror man behöver:

1 pkt Syltsocker (innehåller socker och pektin som man för all del kan köpa var för sig...)
1 kg citrusfrukter. (jag valde 6 apelsiner och en pomelo)

Så här enkelt är det:
Skrubba apelsinerna noga under rinnande vatten. Riv skal (så mycket du vill ha... jag rev 3 stycken). Skala, rensa och mixa (alternativt hacka/mosa) frukten. I med frukt, socker och 4 dl vatten i en gryta. Rör under uppvärmningen och koka häftigt i 15 minuter. Ta bort skummet som är på ytan. Låt svalna i ca 15 minuter och häll sedan upp på rena burkar!

Färdigt!

Receptet (+vilken marmelad/sylt du vill) finns på paketet. Jag gjorde det tillsammans med min stora flicka. Hon tyckte det var skoj att dela frukten. Det var lite värre med kokningen... OBS!!! att koka häftigt betyder att det kan komma små ilskna heta marmelad droppar flygande i luften OBS!!!! Som tur var fick jag känna på dom först och flyttade snuttan i säkerhet. Sedan avnjöt vi marmeladbredd kavringbröd under tystnad... Det är något speciellt när man gjort den själv.

Lycka till!!!

En del fotografier...

...växer i hjärtat trots att dom tekniskt och konstnärligt sett inte är dom bästa...
 

Ljuvliga helande sömn...

...jag har sovit bort hela dagen! Hela dagen! Jag har inte gjort det sedan jag var i början på mitt 20 levnadssår! Jag tror att jag har en infektion i kroppen... ska till läkaren imorgon... suck... det är det tråkigaste jag vet...
Det kommer alltid en liten hurtig sköterska och möter en med:
-Kan du kissa i den här muggen åt oss???
-Ja visst svarar man och undrar varför mamma lärde en att alltid gå och kissa innan man gick utanför dörren. Sedan hamnar man på en toalett med en lucka till receptionen... Hur kan dom som arbetar motstå frestelsen att öppna luckan, sticka in huvudet och fråga:
-Och hur går det här dååååå?
Jag gör ALDRIG bra ifrån mig på dom där kissproven... " Du har en blyg blåsa..." fick jag höra av en ärtig sköterska en gång och sedan dess har jag haft prestationsångest.
Nåväl tillbaka till ämnet: min oooootroligt kreativa tredagars helg har blivit väldigt förminskad till en halvdagshelg... men nu mår jag i alla fall mycket bättre! Hoppas nu verkligen att jag lyckas prestera något imorgon... om det så bara ska vara en liten telefonskisskladd!

Knus!


Brrrrrrrrrrrrrr.....

...jag är kall enda in i benen... Dagen började ambitiöst med ett besök på lekplatsen... Det var en himla massa minus grader och allt var täckt i rimfrost. Barnen verkade inte nämnvärt berörda... men mina tår blev till is. Sedan bar det av till jobbet för ett eftermiddagspass. Nu sitter jag här, ett halvt dygn senare, i soffan framför tv:n och försöker fortfarande tina mina tår med en riskudde...

I helgen ska jag försöka vara kreativ... det har blivit alldeles för lite teckningar och målningar på senaste tiden...
Vad ska ni hitta på och vad gör ni för att berika era liv?

Kram.

Det finns så många "måsten"...

... jag har verkligen reagerat på en sak under förra året. Det låter kanske naivt och kanske är det något som dom flesta andra ser som helt självklart... men det finns så många "måsten" och vi blir fullkomligt påhoppade från alla håll om "att så ska det vara" och "så ska du göra". Är det konstigt att man inte orkar med? Är det konstigt att man känner som att man inte duger till????
Tidningar fullkomligt skriker ut till dig att:
SÅ HÄR FÅR DU TRIPPLE ORGASMER!!!! (Vaddå inget sexliv? Senaste trenden är att hänga i lampan och göra det upp och ner. Har du inte provat det än?!!!!!)
BLI SMAL SÅ HÄR!!! NY METOD!!! (Du är tjock och duger inte som du är!!!! Alla andra tycker att fett är något äckligt... så varför ska du vara annorlunda! Tidningarna uppdaterar bantningstipsen en gång per säsong...och lik förbaskat har människokroppen inte ändrats nämnvärt dom sista 2000 åren!)
TRÄFFA DRÖMKILLEN! (Det duger inte med att bli kär längre... ack nej! Det är såååå 1900 tal! Han måste vara rik, snygg, ha hög IQ och hög EQ...gärna rest jorden runt ett par gånger, tycka om att städa och laga mat, ha ett dussin udda hobbies och så ska han vara atletisk.)
LEV DRÖMLIVET! (Men det duger inte att ha det som du har det! Upp och hoppa! Först ska du skaffa dig en doktorsexamen, sedan ska du åka jorden runt ett par gånger, EFTER det är det tillåtet att träffa drömkillen....men innan ni startar något seriöst ska du skaffa dig en raketkarriär! När du gjort det är det tillåtet att skaffa ett lite mer permanent boende... glöm inte att inreda det till punkt och pricka efter dom vassaste inredningsprogrammen. Gå nu halle da inte och bli gravid!!!!!!! Du måste ha en ring på fingret först!!!!! Och det duger inte att rymma till kommunhuset, nej! Du ska gifta dig i en vit (hallå... du FÅR inte vara oskuld!!!!) klänning framför hela släkten och 200 andra inbjudna. NU ska du skaffa barn! Helst 3 stycken! Och dom ska ha dom trendigast kläderna och coolaste frisyrerna. Glöm nu för allt i världen inte att ta hand om dig! Din kropp ska trimmas och putsas så den ser ut som en 17 årings igen. Ta ett års mammaledighet per barn (annars arbetar du emot hela kvinnokampen!) och gå tillbaka till din fabulösa karriär. Men glöm för allt i världen inte bort ditt fantastiska hem som ska uppdateras med nya prylar. Glöm heller inte bort att odla intressen som vinprovningar, bokcirklar, flygcertifikat eller japansk teceremoni. Glöm heller inte yoga passen eller garderoben. Dessutom måste du uppdatera ditt kunnande i köket för barn kan inte äta burkmat... nej de ska ha organiskt odlad hemmalagad mat och nybakade bullar. Oj! Det viktigaste! När du gjort allt det här får du inte vara mer än 35 år...För då är du för gammal...)

Oj....jag kände visst starkare för detta än vad jag trodde... hihihi.... det jag vill säga är att:
Funkar det för dig så är det huvudsaken.
Vaddå om inte du och din partner sitter uppe hela natten och citerar kärleksdikter över levande ljus? Är ni kära? Har ni det bra?
Vaddå fem kilo för mycket??? Gillar du choklad så för tusan ät utan dåligt samvete!!!
Okej du har inte drömjobbet som chefredaktör på Elle! Men du trivs med dina arbetskompisar och det betalar dina räkningar!
Jag menar inte att du ska ge upp dina drömmar... Jag vill bara att du ska tänka efter vilka just DINA drömmar är!

Kram...M.


"V" Veckelbjörnen Vera har lärt sig jonglera.


"U" Uttern Ubbe bygger en snögubbe.


Jag är LYCKLIG!

...Idag är jag SÅ glad! Jag har nämligen blivit utsedd till butiks-kommunikatör! Vad det betyder i praktiken är jag inte riktigt säker på... kanske innebär det bara att byta skyltar på rätt dag i butiken... men KANSKE betyder det att jag får vara lite mer kreativ... och kanske betyder det att jag får nytta av mina fem års pluggande av färg och form... en sak vet jag säkert:
Om något kreativt ska ta plats på min butik så är det jag som får göra det! Och bara det är ett stort pluss!!!

Efter jobb var jag och firade med min "S" på kaffehuset! Det är så härligt att träffa henne. Vi tjattrar som om det inte finns någon morgondag. Vi har gjort så mycket konstigt/roligt/galet ihop och vi delade hela vår upproriska tonårstid tillsammans (vilket resulterade i MÅNGA sena nätter med djuuuuup hemmasnickrad poesi.)
När vi var riktiga fjortisar tog vi Stefan Anderssons låt "catch the moon" och gjorde om texten till vår egen. Vi sjöng den dag som natt och för alla med öron. När vi sedan tio år senare hittar Stefan Andersson spelandes på ett hak lyckas vi givetvis tränga oss backstage och sjunga upp vår version.... oh my god! Jag rodnar av tanken på mig och S skrålandes "glömmer oss göööör ni väl aaaaaldriiiiiiiig...." på värsta skånskan i små tighta klänningar framför ett milt sagt förvånat band... att vi sedan bad Stefan signera oss på väl valda kroppsdelar har jag nääääästan lyckats förtränga. Hahahahaha...

Jag hoppas att du som läser har en sådan vän som jag har i S...och att du tar väl hans om han/henne... dom är guld värda!!!

Partypinglorna 1 och 2!

Min gubbrenovering är tydligen färdig!!!!

Hahahahaha... för cirkus tio år sedan hittade jag en underbart lång man på stans enda uteställe... Visst han var inte perfekt men han hade potential och blå ögon. What is a woman to do? Jag drog givetvis hem honom... och sedan dess har arbetet varit i full gång med att förändra honom till den perfekta man han faktiskt blivit nu! Jo ni kan inte förstå det men han har, trotts alla odds, börjat blogga!!! Jag menar; vad kan en kvinna mer begära??? Var inne på hans sida precis och kan varmt rekommendera den.

Gillar ni lite annorlunda humor, motorljud, fotografering och rockabilly-musik?:

D3

Enjoy him! (I do ;) )

To do or not to do!

...sitter i valet och kvalet... ska jag starta en öppen kroki träff i Ängelholm eller inte??? Jag har telefonen i handen och börjar slå numret till "dom med lokalerna" och sedan lägger jag på.

Jag vill gärna teckna kroki... men jag vet inte om jag orkar fixa med lokaler och modeller... och om modellen inte kan komma (krokimodeller har en tendens att vara sjuka mycket och ställa in i sista minut... kan bero på att dom är lättklädda?)...så är det jag som får stå med telefonlista och ringa runt till alla och meddela att det inte blir något... Jag vill ju bara teckna lite... (Har fått lite frågor om vad kroki är och kortfattat är det tecknings studier av nakenmodeller.) Jag har letat runt omkring här men inte hittat någonstans där dom har kroki... hopplösa ickekreativa människor! Vad gör man???


KONTRAKT MED MIG SJÄLV!

Från och med den här stunden då kontraktet skrivs gäller det. Inga kryphål finns och sunt förnuft gäller.

Jag ska från och med denna stund sluta köpa massa strunt. Varje pinal och klädesplagg ska övervägas vändas och vridas på. Idiotkonsumeringen av grejor på rea och "bra-att-ha-prylar" tar stopp nu! Rensning av nuvarande inneboende prylar och garderober bör ske och minimeras radikalt.

Exempellista på idiotkonsumering och struntprylar:
*Kläder som är för små. (Går du inte i dom den dagen du köper dom så lär du inte använda dom förränns dom passar... och om den dagen kommer så vill du köpa nya kläder då.)
*Nya handdukar. (DET FÅR INTE PLATS FLER NU!!!!)
*Nya sängkläder. (Se ovanstående.)
*Stormönstrade barnkläder (Dom har så dom klarar sig den här storleken ut...)
*Tyger (Du kan inte samla på tyger när du inte har någon symaskin!)
*Symaskin (Du har inte tid att sy!)
*Böcker (Bokhyllan svämmar över med böcker redan som står på kö...)
*Dyra hemmaparty produkter. (Det finns billigare saker på Åhlens som gör samma nytta.)

Mika.

Ps. Vad har du för idiotkonsumering??? Ds.

Våren är på gång...

...fick mina första tulpaner igår!!!! Jag älskar tulpaner. Framförallt de buketter man får tidigt på året, de är så löftesrika om våren, värmen, grönska och spirande VÅRKÄNSLOR!
Dessvärre betyder det också att julen (snart...) är slut. Jag har verkligen haft jul i huset ända fram till nu...likaså här på bloggen. Antar att jag får börja tömma idag. Det är nu man ska dra iväg till närmsta inredningsbutik och göra en inventering på krukor och pynt. För det känns så mörkt och tråkigt i fönsterna när man tagit ner alla stjärnor och juleljus...Underbara bilder...

.... blev tipsad om den här fotografen (?)... Trots att bilderna är kommerciella finns det mycket konstnärlighet och känslighet.  Titta och inspireras eller bara njut!

http://www.christophehuet.com/


Min morgon skulle bli...

... lugn harmonisk och fridfull. Det skulle vara jag, en tidning, gröt och en stor kopp kaffe. När jag sedan susade iväg till arbetet skulle jag känna att jag var styrkt inför alla konstiga frågor omöjliga krav och maraton i kassan.
Så blev det dock inte... Jag snoozade in i det sista sprang upp och klädde på mig... la på mitt nya (förbättrade???) ansikte och lyssnade till min yngsta sitta och sjunga! Underbara små toner letade sig igenom spjälorna i barnsängen och in i badrummet... Orden är inte riktigt utarbetade men jag vet vad hon sjöng...
"T är här... Mamma är här och heja heja A hon är här... och i vårt glada gäng har vi pappa idag..." Jag kunde inget annat än o le! Och väcka gubben ;). Efter det har det varit totalt kaos och nu MÅSTE jag springa!

Kram

Jag är paralyserad...

Min "att-göra" lista bara växer... Den är så lång nu att jag bara sitter och stirrar på den! Massor av roliga saker på den... Tävlingar... mässor... heminredning... målning... kurser... och ändå har jag så svårt att ta itu med den. Jag har ett svårt fall av prestationsångest. Inget känns som det blir bra nog eller att det går snabbt nog. Nåväl det kommer väl... Tills dess får ni ha lite överseende med att det segar efter här på bloggen...

Om du vill hjälpa till så får du gärna tipsa om kroki kurs i Ängelholm/Båstad området... alternativt om man vet ledig lokal som en öppen sådan kan hållas... Eller är du intresserad av att träffas en gång i veckan och teckna kroki? kanske är du sugen på att sitta modell? Maila mig! Vi är några stycken (proffesionella och glada amatörer) som vill ta upp krokin igen!

Kram
Mika

"S" Salamandern Sally kör lådbilsrally.


Studiofoto med små modeller...

Igår fick jag och gubben låna en kompis (T), kompis fotostudio. Vi packade in barnen i bilen tillsammans med diverse ballerinakjolar, änglavingar, trollspön och annat rosa lull-lull och begav oss till Helsingborg. Som vanligt var vi tidsoptimimister och när vi väl steg in i studion var klockan nämre halv sju och barnen hade ännu inte ätit någon mer kvällsmat än socker kaka hos T. Med tanke på hur barn kan bli av detta hade jag inga förhoppningar över huvud taget. Gubben laddade kameran, blixten gick av två gånger och *POFF* så hände något magiskt!
Barnen blev som små lins-lusar som bara inte kunde få nog! Dom skuttade runt, kastade bollar, stod på huvudet, trollade med trollspön, flaxade med vingar... Hur häftigt som helst! Det enda problemet vi hade var egentligen att ta bilder med bara ett barn på...  vi fick helt enkelt slänga en unge över axeln och springa iväg med henne... gråtandes och skrikande: -SLÄPP NER MIG JAG MISSAR KORTEN!!!!!! Men så fort man släppt ner dom studsade dom tillbaka framför kameran som om inget hade hänt!

Jag är inte mycket för att lägga ut bilder på barnen på nätet... men här kommer ett litet smakprov i alla fall. Boan killade vansinnigt och hon hittade inte ut ur den.


Tack T för att vi fick låna studion!

Kram!

"R"


"Q"


"P"


This is ladies night...

...halle-ballou vilken kväll! Jag kom hem precis efter en underbart rolig kväll tillsammans med ett gäng helt underbara galna tjejjer! C ordnade en tjejfest för 13??? (betyder inte det otur i så fall????) helt galna tjejer och jag har inte skrattat så mycket på länge. Gubbens sista ord innan jag gick hemifrån var;" Jag önskar att jag fick vara en fluga på väggen där ikväll..." Och ja... det skulle han varit... så mycket härliga avslöjanden och skratt som där kom upp så räcker det för ett år framöver... jag är inte lätt på att rodna, ändå tror jag att jag rodnade minst två gånger.
Saker som jag fått höra under kvällen:
  1. Missionären är underskattad (vet dom flesta redan tror jag...)
  2. Tjejer har ofta fantasier om två killar
  3. Det är fler än jag som, efter man fyllt ca 25, enbart kan tycka synd om flickor i porrfilmer... och må lite illa av att titta på dom.
  4. En viss herre i Båstad är utrustad med en kroppsdel som en sprayflaska... och en stor svensk kändis är utrustad med ett extra lillfinger, vilket resulterar att man inte kan räkna honom som en hel gång... snarare en halv.
  5. Att om man vill ha action som singel ska man bege sig till Sälen! (Eller som det uttrycktes under middagen: 4 år i Sälen... Helt galet! Jag får hjärnsläpp och rodnar bara av att tänka på det!)Jag sitter redan och planerar min tjejfest!!!!! Tack C för en underbart rolig kväll!!!!!!!!


A real bitchhug!

Prat kan resultera i pannkakor till frukost...

Nyårsafton spenderade jag tillsammans med mina barndomsvänner och deras respektive hemma hos U. Supermyyyyyyyz! Vi lagade mat tillsammans och pratade en massa!!!!! Det var så roligt... jag såg mig verkligen inte som någon kock eller ens en mattant... men när jag kom in i köket och skulle hjälpa till så sa min vän L:
"Mika kan göra såsen... hon är proffs i köket..." Jag tittade lite skeptiskt på henne... vi brukar ha rätt så hårda ironiska skämt men hon fortsatte prata om att hon verkligen trodde att jag kunde laga mat "...du ser ut som ett proffs med dina köttbullar på din blogg!" Jag blev så jäkla glad...så jag lagade rödvinssås och fixade till oxfilen... (att den sedan blev alldeles blodig är en helt annan femma...;)) I morse kom jag upp ganska sent (typ lunchtid...) Så jag satte igång och laga pannkakor till brunch åt hela familjen... JAG! SOM ALDRIG TIDIGARE GILLAT KÖKET OCH ALLTID KÄNT MIG BESVÄRAD OCH LITE VILSE DÄR!
Tack L för dom värmande orden! Älskar dig!!!!

Gott nytt år!
Mika

Gott nytt år!!!

Okej året som var:
Jag vaknade bryskt upp i början på Juli efter en låååååång dvala av att ägnat mitt liv helt åt andra. Jag beslöt mig för att ta hand om mig själv MYCKET bättre än vad jag tidigare gjort. Jag började odla mina intressen och ta reda på vad jag tycker om. Sätta ner foten och blablablabla.... Upptäckte en hel del om mig själv. Som att jag har en passion för att skriva eller att jag har en absolut oförklarlig rädsla för att resa... I Augusti upptäckte jag bloggandet som ett medel av kommunikation (ja, jag ser att antalet läsare ökar... och det är SUPERKUL tycker jag... hoppas att ni kommer våga lägga mer kommentarer så det blir en tvåvägskommunikation).
Jag upptäckte att jag har drömmar som kräver en hel del uppmärksamhet och det planerar jag att göra nästa år!!!!!! DETTA UNDERBARA 2009!!!!!!! Som är alldeles nytt och oskrivet! Jag har en känsla av att det är det bästa året någonsin!!!

Har du några nyårslöften?
RSS 2.0