Godmorgon solsken!

...när jag börjar skriva det här är klockan tio minuter över sex på morgonen... och det känns som det bara är jag som är vaken i hela världen. Huset som alltid är fyllt med liv från barn och gäster ligger i dvala och luktar sömn. Jag har precis hittat mitt schema och på det står det att jag inte börjar arbeta före 14:30 idag... Hm... så här sitter jag sminkad med uniformen på mig och njuter av min stressfria morgon. Jag har redan börjat tvätta och ätit frukost. Så vad ska jag göra nu? Jag hör min säng kalla där uppe, den är väldigt envis och frestande. "Koooooom! Koooooom!!!! Det är varrrrrrmt här under täcket!!!!!!! Se härrrrrr.... gubben och båda barnen ligger härrrr och snusar... koooooom! KOOOOOOM!!!!!" Jag gör mitt bästa för att ignorera den fast den skickar ut kalla luftpuffar och tunga ögonlock på mig.
Nu är det snart ett nytt år på intågande... och jag undrar om det är det som gör att mina tankar gå till tiden och dess gång. Det är inte det att jag är deppad eller något... kanske är det trettioårskris jag vet inte... men är det bara jag som kan få absolut helt hisnande känslor när jag tänker på att "alla" ska dö? Är det ingen mer än jag som kan drömma fasansfulla maror om detta eller sitta och få hjärtklappning av det??? Ett fåtal gånger har jag pratat om det med någon annan men bemötandet är ofta ganska kort och lite likgiltigt. Är det ett sätt att kontrollera ångesten på eller är det så att man allmänt inte direkt har kommit till insikt om att vi faktiskt ska dö? Det är trots allt något ganska stort i mitt liv i alla fall. Det är "the grand finale!", "the final countdown", "the end to life as we know it!" Jag tror jag är skitduktig på att dö! Jag kommer göra det med bravur! Jag är fruktansvärt nyfiken på hur det kommer att ske och när... men jag vill absolut inte veta! Jag har bara ett litet inlägg om hur jag vill ha det... och det är att jag vill dö före mina (helst väldig vuxna!) barn ... för min själ skulle nog inte uthärda något annat...
När jag bodde i min ungdamslägenhet för ca 10 år sedan dog min 50åriga granne av en hjärntumör... hans mamma blev helt knäckt. Det är 8 år sedan... först nu ser hon ut som att den stora sorgen släppt sitt järnhårda grepp om henne. Jag förstod det inte riktigt då... men nu vet jag att ens barn är det viktigaste man har... och mina barn kommer alltid vara mina "små" om dom så är fem år eller sextiosju!
Min granne kontrade alltid mig när jag sa "ha en bra dag!" han svarade alltid "GÖR en bra dag!"

Så jag säger detsamma till dig nu när solen börjar sträcka sig över kanten!
GÖR EN BRA DAG!!!!!

Kram.

Känn dig fri att kommentera....

Ge mig vad jag tål! Kommentera från hjärtat!!! Funkar detta som illustration i en barnbok?! Är den för blurrig/mesig/konstnärlig/tråkig???? Tell me!

Klicka på bilden för att förstora.

Det kliar i hela kroppen...

...jag vill göra något kreativt! Det kliar i hela kroppen... jag vet inte vart jag ska börja! Det känns som jag har alldeles för mycket projekt jag vill ta itu med... Det roliga är att dom projekten har jag velat påbörja i snart 10 år men jag kommer aldrig till skott! Hur kan det bli så? Snart har det gått tio år till...
Här är mina projekt:
1. Jag vill verkligen ha en utställning med målningar... mina personliga hemliga målningar.
2. Jag har en barnbok som jag skrivit... jag vill göra illustrationerna till denna.
3. Jag har en science fiction historia i mitt huvud... den är LÅNG... den kan bli en hel roman... Jag vill att den ska bli en roman.
4. Jag vill bli proffesionell illustratör... really bad...

Läste någonstans att om man gör sådana här listor så blir det inte något av dom... ligger kanske något i det. Jag har gjort listan två miljoner gånger ungefär... men aldrig något åt den. SÅ GLÖM LISTAN! NU SKA JAG VARA KREATIV!!!!!!!!!

Puss (en kaffestinn Mika)

"O"


"N"


"M"


På denna dag för många år sedan...

... föddes det ett barn till denna jord. Han kom med massor av kärlek och en stor portion humor och jag älskar honom så! Jag menar givetvis min högt ärade broder K som hade den stora oturen att födas på julafton... Denna dag som firas av alla för alla får han slåss om varje år...

Så god jul till er alla och ett stort GRATTIS till dig K!


TOMTEN KOMMER!!!!

Jag ÄR så glad tralla la! Tomten kommer till oss i jul!!!!! Tack tomtemor Elin för att du lånar oss din gubbe!!!!!

God jul!

Mamma är lik sin mamma...

... hon städar och hon diskar och hon dammar... eller hur var det nu? Jag förstår inte vad det är med mig och städning. Det är en kronisk åkomma som bitit sig fast i min hjärna och inte vill släppa taget. Jag kan helt enkelt inte släppa  tanken på vad jag "ska städa härnäst". Man borde väl städa för att leva inte leva för att städa???
Synen av min ideal jul innehåller inga scener av mig moppande golvet eller mig klättrande på diskbänken i ett försök att torka av ovanpå överskåpen... Inte heller innehåller det några klipp av mig nästan gråtande över alla prylar... ibland känns det som jag blir begravd i prylar.
Vad ska man göra med alla dessa prylar??? Det känns som jag bara flyttar runt på dom från A till B till A till C och från C ner i källaren (efter källaren ser dom inte dagens ljus igen... moahahahahahahahahaaaaaaa!!!) Finns det något inredningsprogram där ute som påminner om "room service" eller "design Simon ´n Thomas" som kör konceptet "nytt hem utan skräp" så får ni gärna tipsa mig! Eller om ni behöver något... vad som helst så maila mig! Jag kan säkert leta fram det i källaren... För det är inte prylarna eller städningen som jag vill fylla mitt liv med... det är människorna, händelserna och skratten...


Här om dagen tog jag mig i kragen, slängde moppen åt sidan och promenerade med barnen ner till stranden. Det var kallt och blåste men oj vad vi hade roligt!
Nu ska jag bara arbeta ett pass till (lille-jul) och sedan är julen här... på riktigt! Och jag ska verkligen göra mitt allra bästa för att INTE ens tänka på att städa.

Hoppas att Ni får en riktigt god jul med massor av god mat, skratt och värme!

Mistelpuss!

In vino veritas!

Nu är julen här och jag hinner inte vara kreativ för fem öre... Arbetet med att sälja fylle till alla på nordvästra skåne tar upp min tid, kraft och ork. Om det ändå bara var att sälja! Men nej... arma öde... det ska svaras på frågor också... Så här kan det låta:
-Kan du hjälpa mig att välja ett gott vin till julbordet?
-Ja visst kan jag det! Vill du ha rött eller vitt?
-Tjaaaaaaa... jag brukar ju bara tycka om vitt... men du kanske kan hjälpa mig hitta ett gott rött...?
-Ja. Då kan jag rekommendera den här (håller upp flaska). Kunden ser mer än skeptiskt ut.
-Är den god?
(Vad svarar man på detta??? "Nej den är förfärlig!!! Men jag tänkte att du nog kan få ner den om du håller för näsan.???)
-Ja den är bra!
-Jag vet inte... har du någon annan?
-Ja vi har den här... den är mjuk och fruktig.
.-Hur många procent är den på?
- Eh va?? (tittar på flaskan) -...12 procent.
-Jaha... vad är det för fel på den då? Säger kunden och pekar på kitschigaste flaskan i hyllan.
(Återigen... vad svarar man??? "Den är gjord på grisblod och sulfit!")
-Nej det är inget fel på den... men jag skulle inte rekommendera den till ett julbord... den är lite för tunn i smaken.
-Jaha, säger kunden och tittar extra nyfiket och suget på flaskan. -... nej vet du vad... jag tror jag tar ett vitt vin i stället... det vet jag ju att jag tycker om... var har du "vitt-vin-med-massa-sötma-i" någonstans?

Alla kunder är givetvis inte såna här... men dom som är det lämnar helt klart kvar ett avtryck i min själ... men jag ska inte klaga; det jag älskar mest med mitt jobb är att jag får träffa ALLA sorters människor under dagarna. Gamla, unga, rika, fattiga, utslagna, högt uppsatta, skådisar, snickare, rörmockare, politiker... och det härligaste är när man kan småprata med ensamma damer och herrar som passerat medelåldern för länge sedan... och få dom att le... har man inte gjort en insats då???

Julkram till dig!
(en vecka kvar!!!!)

ps! VI HAR INGEN TOMTE!!!! GUBBEN VÄGRAR!!!! VAD GÖR MAN???? Tacksam för alla tips!!!!! Ds,


Jordbävning...

Min dag började lite annorlunda mot vad den brukar. Jag störtade upp ur sängen ut i hallen skrikandes till gubben att han måste vakna:
-VAKNA VI MÅSTE UUUUUT!
-zzzzzzzzzzzzz
-MEN KOM IGEN HELA HUSET SKAKAR!!!!!!!
-ZZZZZZZZZZZZZZZ...snork...mmm???
Vid det laget var jag inne i barnrummet och slet upp barnen ur deras dvalor. Jag tänkte " Äh! Va fan! Om han är så dum att han inte ens ids vakna så får han väl stanna här..."
- Vad snackar du om? Hör jag från sovrummet.
- ÄR DU DUM I HUVET ELLER??? DET ÄR JORDBÄVNING! Just då inser jag att huset slutat skaka och allt är tyst igen. Gubben tittar med ett öga på mig där jag står i bara trosor och två något förvånade ungar hängande under var arm.
-Äh! Gå och lägg dig! Säger han och kryper ihop till en boll under täcket.
Snacka om att han inte låter sig störas av något. En bomb skulle kunna gå av här utanför och han skulle sova vidare. Han trodde inte på mig förrän han läste det på internetnyheterna. Annars brukar man säga att man inte ska tro på allt man läser... gubben har en annan filosofi... han tror inte på allt jag säger. Hmpf!

SkAkIgA KrAmAr!

M

Ps. Jag är lite imponerad av mig själv... att jag var uppe på fötterna så snabbt menar jag... har alltid trott att jag är den som sitter och funderar på "vad är det för konstigt ljud?" när huset brinner upp...Ds

Mamma Mia vad tiden går fort...

Jag satt och sorterade barnkläder ikväll, du vet: spara, släng och ge bort. Det är ganska jobbigt i sig... det känns inte så länge sedan dom hade den där oranga 70 tals inspirerade byxdressen... eller dom där små små små sockarna med bollar på. Jag satt framför tvn och tittade på mamma mia... och då kom den här sekvensen på:

Tror det föll en och en annan tår... Nä! Nu får jag gå och snusa dom lite i nacken och lägga en filt på dom små kalla fossingarna... Godnatt och kram!

"L"


"K"


"J"


Bokrekommendation.

Jag har länge velat rekommendera en bok till er. Men jag är rädd att i min iver över att ni ska läsa den framstå som nyfrälst och en aningen galen... för det är en så kallad "självhjälpsbok" och jag vet hur den allmäna uppfattningen om självhjälpsböcker ser ut. Jag är intresserad av vardags psykologi så jag har läst ganska många självhjälpsböcker.... några bra, många kopior och ofantligt många dåliga. Denna är riktigt bra och den heter:


Du kan hela ditt liv.
av Louise L. Hay
ISBN 9187056526


Kort och gott handlar den om hur du går tilväga för att tänka mer positivt... att bli en gladare och mer bekymmersfri människa vilket i sin tur ska leda till en friskare kropp.

Jag vet inte hur jag ska skriva om den för att du ska läsa den... för jag skulle verkligen vilja att just du gjorde det... jag vill att alla ska läsa den... Det enda jag kan göra är att be dig; läs den. Jag vet att du kommer må bra av att göra det!

Kram
Mika

Idag har jag varit väldigt effektiv!

Idag började jag med att slå upp korpgluggarna klockan 06.00. Skuttade upp ur sängen och lagade frukost till hela familjen (pannkakor till barnen och ägg och bacon till gubben...) sedan startade jag den första tvätten och rörde ihop pepparkaksdegen. Det var lite kallt om fingrarna att putsa fönstrena innan solen gått upp över åsen  men jag blev varm igen när jag kom in och dammsugade och torkade golven. Sedan hittade jag brysselkål i kylskåpet och tillverkade en julkrans till dörren (se beskrivining här: brysselkrans ) samtidigt som jag svängde ihop en fisksoppa som alla åt mängder av. Efter lunch nätshoppade jag lite efter dom sista julklapparna så nu är dom färdiga. Under tiden dammtorkade mina töser hela huset. Jag vek den sista tvätten och lade den på plats tillsammans med dom nya lavendelpåsarna som jag sytt. Mmmm doftar ljuvligt... Efter det tog jag katten till veterinären och bonade köksgolvet. Som tur var så hade golvet torkat när äggklockan ringde för att tala om att lasagnen var färdig i ugnen... hur skulle golvet annars sett ut??? Efter middagen bakade vi pepparkakor och drack glögg samtidigt som vi tittade på julkalendern... kvällen avslutade vi med ett parti monopol och en joggingrunda.

Eller nej... nu ljuger jag igen... Men ooooooo vad jag önskar att jag skulle kunna klara av allt detta på en dag!

Ein rrrrikti skåunsk kraum te daj!

Julstämning...

Vi var och pysslade på dagis idag... Jag hade kameran med mig. När jag skulle redigera bilderna blev det några julkort... Delar med mig av dom här!

Kanske skulle man skriva adresser på det översta... eller det i mitten... eller...

Jag är så hängig...

Hela förmiddagen försvann i ett töcken på soffan. Jag skulle egentligen varit på en "starta eget information" i Helsingborg men barnen är SÅ snoriga! Den lilla nyser ut en deciliter snor varannan minut... Jag fattar inte vart det kommer ifrån! Och jag är så trött att jag tror jag också håller på att bli förkyld. Efter att ha spenderat min tid på soffan med två snoriga ungar hoppandes på mig har huset förfallit! Hur kan det göra det??? Man kan inte släppa det med ögonen. Jag menar! Barnen stod ju och hoppade på mig! Var kommer alla leksaker i köket ifrån? var inte katterna ute? Det är fullt med toalettpapper i badrummet... kom det från när den lilla skulle snyta sig??? Och nu säger den stora att hon ska gifta sig med katten... hm... hur många dagar sov jag egentligen???

Jag antar att jag får ta itu med det nu...


Blivande svärson??? I don´t think sooooo....

Nu är vintern här...

...och när jag inte stickar sitter jag och skissar på julkort... inte för att jag någonsin skickar något... men det är roligt att ha ett tema att gå efter.

Gör du egna julkort/julhälsningar??? Eller har du kanske fått ett extra fint??? Maila mig!

Vinterkramar med varm choklad och vispgrädde!

Bästa hemmasnickrade julkortet hittintills...


Ambitiöst, kreativt och jäkligt roligt! Tack M!!!!
Klå det om ni kan!!!!!

Kram

Familjenytt...

Min stora miss här i livet har varit att jag aldrig fått gå på bröllop. Det började redan när jag var ca 6-7 år och min moster M skulle gifta sig. Typiskt nog blev jag och min bror bortlämnade till farmor och farfar. Sedan dess har varje bröllopstillställning i min närhet antingen varit bara "för den närmsta familjen..." eller också har dom smugit iväg och gjort det i hemlighet. Men nu! Ja nu blir det andra bullar!!!! JAG SKA FÅ VARA BRUDTÄRNA!!!!! Oh happy day!!!!! Det var S som frågade mig igårkväll och det är klart att jag vill!!!! Jag känner mig ärad!!!!!!
Jag var på O:s 30 års fest igår. Jag är alldeles full av nostalgi och lyckorus. Det har inte hänt något i vårt "gäng" på väldigt väldigt länge och nu är det precis som att alla kommit över en tröskel och vill starta familj.
Andra nyheter som kom fram igår var att O och K ska gifta sig och den godaste av dom goda: L är gravid!
Vart ska det här sluta? Snart sitter vi här allihop, medelålders med familjer och huslån... livet har ett märkligt sätt att föra oss framåt.

Skånska pepparkakskramar!

Om du hälsar på oss...

...en kall höst eller vinter kväll är det inte helt omöjligt att du blir bjuden på en stark, het och fantastiskt goooood skål med gulaschsoppa.För oss är gulasch soppa heligt och vi har under flera år experimenterat oss fram till den mest perfekta, mest häpnadsväckande och fylliga kombinationen till den bästaste gulaschsoppan genom tiderna! (ni som endast smakat gulaschsoppan dom har i skolmatsalen måste testa den här!!!) Receptet är utarbetat för att fylla en femtonlitersgryta... så snåla inte med storleken på gryta! Frys in det som inte går åt och njut av underbar soppa under hela hösten!!!!

Gulasch a la Blå!

Ingredienser:
6 liter buljong
1,8 kg nötkött
6 gula lökar
200 g tomatpure
80 g paprikapulver
4 st chilifrukter
1/2 vitlök (ca 6 klyftor)
12 potatisar (fasta)
3 paprikor (gärna en annan färg än chilin=
Salt och peppar efter behag.

Gör så här:
Koka upp buljongen. Fördela köttet i små tärningar och fräs dom i smör. Hacka löken grovt och fräs i samma stekpanna som köttet. Häll i tomatpuren och paprikapulver. Rensa chilifrukterna och lägg i den hel (underlättar om man inte vill självantända!) Pressa i vitlöken. Skala, tärna och tillsätt potatisen. Salta, peppra och smaka av. När potatisen kokt färdigt rensar du paprikan och dela den i bitar, lägg paprikan i soppan så den värms upp.

Ät o njut med en klick cremefraiche och en ostmacka... mmmmmmmmmmmmm.....

Kram!

Jag vill ha en kyrka i julklapp...

...dom påminner så mycket om mina barndomsjular i norrland...


...så om Ni vet var en sådan finns...

Glögg, pepparkakshus och sminkparty...

Julen närmar sig med stormsteg så vi kände att det var dags för årets pepparkakshus! Jag ÄLSKAR paketet med dom färdiga väggarna!!! Det roliga är ju att dekorera huset (det vet väl alla!!!!). Jag ville köra ihop det med superklister men gubben stoppade mig och smälte socker i julens anda (Visst det går också bra... men till 99,7% chans bränner man sig innan huset är ihopsatt... och det gjorde han... denna gången oxå... ).
Jag satte på vår enda julskiva "absolute x-mas", värmde saftglögg i micron, tog fram pepparkakorna, hojtade; NU ÄR DET JUL IGEN UNGAR!!!!! och bjöd på godsakerna. Den stora tjejen snappade frasen och hojtade "NU ÄR DET JUL IGEN!" varenda gång hon ville ha en till pepparkaka.
Sedan rörde vi kristyr och började dekorera! O halle dag va fint det blev!!!! Den lilla åt mest... så jag var väldigt försiktig när jag lyfte henne sedan... glögg, pepparkakor, kristyr och nonstops... det kan sluta i oavsiktlig uppkastning på närmsta bästa om man trycker på magen...
Lite plastdjur, en tomte, en påse bomull och en ljusslinga senare blev resultatet följande:

Finaste julfönstret någonsin!!!!!

Efter det traditionsenliga julbaket bar det iväg på Mary Kay "sminkparty" hos E... Oj! Jag har inte skrattat så mycket på länge! Det var hur lyxigt som helst att bara ägna sig åt sig själv och sin spegelbild. Att man får göra det tillsammans med andra övertrötta och skrattglada bruttor gjorde inte saken sämre. Produkterna var toppen så jag handlade lite över budget och det är jag värd!

Nu ska jag krypa till kojs med senaste utgåvan av ELLE interiör... myyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyysssssssssss...

Smock bock!

Dagen som gick var hektisk...
...trots att hela familjen var ledig. Vi har nämligen julhandlat!!! Och det är inte lätt att köpa julklappar till två nyfikna barn när man har dom med sig. Vi har smugit, avlett, distraherat och mutat med glass. Det sista var inte sant... det var gubben som ville ha glass. Men nu är nästan alla klapparna inköpta... Det är just gubben jag saknar en klapp till. Varje år är det ett aber att hitta julklapp till honom. Han är den sorten som har allt han vill ha och har han inte det köper han det själv. Förr om åren har jag köpt saker jag tror att han vill ha... men jag har aldrig fått in någon "bullseye". Så i år funderar jag på att köpa något som jag vill ha och ge till honom (då menar jag inte en rosa mobiltelefon eller dyra antirynk krämer...eller ska jag? Nej så taskig är jag inte...)

MEN HERRE GUUUUUUUUUUUD!!!!! GUBBEN KOM PRECIS IN MED POSTEN!!!! MIN VÄN S HAR BLIVIT FRIAD TILL PÅ 86:E VÅNINGEN AV EMPIRE STATE BUILDING!!!!!!!!! STOOOOOOOOORT GRATTIS TILL ER!!!!!!!
Ja den killen vet verkligen hur man ska fria...

Jag kom helt av mig... jag har glömt vad jag skulle skriva om... Nu ska jag ringa S och gratulera!

kram alla lovers där ute!!!!!


...hm...

...jag har lite problem... börjar förstå att jag faktiskt tycker att det är roligare att skriva än att fotografera och teckna på den här sidan... och det är bra antar jag... men var ska jag få bilder ifrån???? Nu ska jag lämna barnen på dagis och sedan väntar jobbet på mig... OCH JA SKA JULHANDLA IDAG!!!! Hurra! But first thing first... borsta tänderna! Gör en riktigt bra dag idag!!!! Kram mika

RSS 2.0