Brev till tomten.

Hej kära, kära, gamla röda tomte!

Hoppas att allt är bra med dig och att du fortfarande kommer i dina byxor (trots allt hysteriskt gott lösviktsgodis). Jag har nu i flera år avstått att skriva några önskelistor i tron om att jag verkligen inte kan komma på något att önska mig... men så är ju faktiskt inte fallet... du vet det och jag vet det.

I tider med "Ullared", "what not to wear" och "Äntligen hemma" på tv så har jag insett idiotin med shopping och neverending story med att hela tiden förnya och förbättra... och det kanske framförallt är detta som fått mig att inte skriva några långa listor med prylar, kläder och inredningstjaffs...
Dessa senaste år av mammaledig-fattigdom har jag kommit till insikt om en helt annan del av mig som skulle behöva förbättras och utökas... och det är här jag tror att du ack så röda tomte kan komma till hjälp.

Jag har varit snäll i år... inte bara har jag blivit mamma till ännu en jävla sommarkatt utan jag har även tagit mig an två stycken tjock tv apparater som annars på tippen skulle hamnat. Sakerna man gör för att moderjord ska må bra!!! Jag har även börjat köpa ekologiska matvaror och rättvismärkta produkter. Jag har tagit min spruta som en riktigt duktig svensk och jag har haft dåligt samvete för godis och kakor jag stoppat i mig.

Och med detta sagt så kommer min lista här:
  • Tid.
  • Lust.
  • Lycka.
  • Ro.
(Okej då... en jäkla massa pengar också så vi kan bygga ut/bygga nytt... kanske äntligen ta en riktig semester i sommar... anställa en städerska... illustrera på dagtid... starta det där "familjeföretaget" där alla fick utlopp för sin kreativitet... en massör som tar sig an min rygg/nacke skulle också sitta fint!!!! Men ABSOLUT ingen platt tv tack... det skulle göra mig sömnlös... och absolut inga fler sommarkatter som mjauar så där obarmhärtligt hjärtskärande...)

Många tack på förhand tomten!
Kram och julpuss
Mika

Ps. Hälsa tomtemor! Ds.

Det otänkbara...

Jag vet att jag har varit otroligt dålig på att uppdatera här på bloggen... vet dock inte varför... förränns idag då jag ansökte om TRE HELA VECKORS SEMESTER i januari!!!!
... efter pappret var inlämnat kände jag hur det började pirra lite i kroppen... som om den töade från tristessen... jag funderade på vad jag ska göra och kom på en massa roliga saker!!!!  Jag kände till och med att jag ville blogga om min nyvunna frihet!!!!

Jag tror att detta är precis vad doktorn ordinerat!

*LYCKLIG*

Kram
Mika

Saker jag mår bra av...

1. Måla
2. Svettas friskt under minst 3 gympass i veckan.
3. Gå och lägga mig i tid.
4. Ha ordning på mina saker och papper.
5. Äta gott och nyttigt.
6. Leva obekymrat och stressfritt.

Saker jag har fått avklarat den sista veckan:
1. Ätit godis.
2. Stirrat på högen av saker/papper som bara växer.
3. ...sovit på soffan...
4. Jobbat.

Varför kan jag inte leva som jag lär?

Mika

Ps. Jag hamnade i tidningen... det var en mycket pinsam... ja rent av plågsam läsning... Från att känna sig som en hyffsat ung och fräsch människa med ganska vettig syn på livet... till ja, vaddå? Pinsam, oeftertraktad, mamma med allt för lite fritidssysselsättning. För att ge ett exempel räcker det med huvudrubriken: "Flitig mamma hoppas på flyt!" Fyndigt javisst... men vad har titeln mamma med det hela att göra??? Ds.
Ps2. Idag har vi massvaccinerat oss... jag är inte riktigt säker på varför vi gjorde det... men vi mår alla bra... inga extrahuvuden eller ens feber... tänkte bara berätta det för er som bara fått massmedias syn på hela epedemin/vaccinationen. Ds2.
Ps3. Jag älskar att Ps:a Ds.3

Nostalgitripp...

När jag var liten...
...smakprov på vad jag arbetar med nu...
Klicka på bilderna för att förstora.

Kram
Mika

Man vet att något inte riktigt står rätt till...

... när man får ett mail där det står:

Svenskarna äter mest godis i världen!

bla...bla...bla....bla (jag skumläser åt er...) ...bla...bla...bla... i snitt äter europeer 7 kilo godis om året men svenskarna äter betydligt mer..... nämligen 17!!!! kilo godis per år! bla...bla...bla....


...och min första tanke var: OJ! Undras vems godis jag äter upp!

Kram
Mika

Ps. Betyder det att jag kan slå något slags rekord i godisätning per år tror ni???! Jag är villig att testa! Kanske Marabou och cloetta kan tänkas sponsra...hm...Ds.

Lördag... igen?

Jag och A kom fram till att det är tur att tiden går så fort nu för tiden... då finns det en chans att pengarna räcker hela vägen ;)

Kram
Mika

Mycket att lära!

Barnen leker just i detta nu bageri!
Lilla: -En kaka! En tårta!
Stora:- Så ja! Varsågod!
Lilla: -Hejdå!
Stora: -Hejdå! Här är pengar tillbaka!
Lilla: -Och en kram... och en puss...
Stora: -Neeeeeeeeej!!! Så gör man inte med bagaren!!!
Lilla: - Snäääääääääääääääääälla.....
Stora: - Nej! Man säger: Kör försiktigt! Och sedan går man!


RSS 2.0