Tänk om alla följde sina drömmar...

... då skulle jag få äta riktigt goda bullar med underbar marmelad varje dag, dricka gott vin på en vinbar här i min hemby varje helg, jag skulle också få läsa en tidning som kom ut en gång om månaden med olika teman varje gång, bli masserad på ett underbart litet pittoreskt spa, klämma/lukta/känna på en massa inredningsprylar i en fantastisk inredningsbutik,lämna mina barn hos en dagmamma som slår alla rekord i pedagogiskt och kärleksfullt tänkande, få lära mig matlära och matlagning på en kurs som hölls av ett fantastiskt idesprutande matfreak, jag skulle också få gå på flera vernissager per år med spännande konst och diskutera med kreativa människor, lyssna på konserter med underbar sång och musik... jag skulle också känna igen folket som arbetar på ambulansen och jag skulle kunna kräva att få "NN" som läkare... låter inte det helt underbart? Det tycker jag... mina vänner, ni är underbara och era drömmar likaså... jag önskar SÅ att ni får dom att slå in!

Den här dagen har verkligen gått i drömmars tecken. Drömde att S var gravid i natt och jag var tvärsur på gubben min eftersom han underlåtit sig att bli gravid samtidigt... S är en gammal vän till mig från ungdomens dagar och märkligt nog kom vår gemensamme barndomsvän E in till mig och berättade att hon är gravid!!!!! JAG BLIR SÅ LYCKLIG! Hon kommer bli en fantastisk mamma!!!! Hoppas det blir en flicka! Då kommer lasset med flickkläder ut ur huset!!!!
Men den ultimata drömmen tror jag två damer som jag mötte tidigare idag uppnått... dom var närmre 100 än 50 och dom fnissade så förtjust. Jag frågade om dom var ute och shoppade julklappar tillsammans och dom fnissade fram att det var dom minsann. Det klirrade om den enes system-införhandlade påse och den andra frågade om hon inte skulle ta en tidning och lägga mellan flaskorna. -Nej, sa den första... vi ska klirra högt i trappuppgången... så suckar dom andra när dom tror att det är fest på gång! Sedan lämnade dom arm i arm butiken fortfarande fnissande och småpratandes.... min dröm är att få det som dom när jag blir gammal... nej... jag rättar mig... min dröm är att ha det som dom har det alltid... en riktigt god vän att fnissa med... det är drömmen!

Nu mina vänner ska jag hälla upp ett STORT glas vin till mig själv och julstäda! Skulle egentligen varit på en sagolik italiensk middag med goda vänner men den lilla har feber och vi vill inte smitta!

Kram
Mika

Trött...

Usch.. jag känner mig så trött så trööööööött så tröööööööööött! Orkar inte med någonting efter jobbet. Vill bara sitta och titta på dumburken... jo och äta choklad förståss! Det vill jag också!

Återkommer när jag har något att skriva... om ni inte vill läsa tv-recensioner så länge förståss ;)

Trötta långsamma förkylda kramar,
Mika

Modest?


Mammas köttbullar.

Var och storhandlade mat på coop idag med barnen. Jag vet att många inte tycker om att ha med sig barnen till affären... men jag tycker faktiskt (med risk för att bli hel-ylle-mamma-stämplad) att det är riktigt roligt. Vi har gjort det till en lek att hitta var osten ligger eller vem som kan hitta den finaste paprikan... och när det är tomt på kunder; vem som kan glida längst på vagnen (den stora tjejen har en liten vagn...). Mina barn är ganska aktiva i shoppandet och kommer gärna med förslag på vad vi kan handla. Idag fick den stora syn på "mammas köttbullar" och började ivrigt dra i en storpack. En kvinna i närheten log lite ansträngt men glatt mot henne.
-Mamma! Mamma! Titta här är köttbullar som jag tycker så mycket om!!! Kan vi inte köpa sådana???!!!!! Kvinnan log ännu mer ansträngt. Jag svarar:
- Jo visst kan vi det! Men vi gör dom själva... 
Jag trodde damen skulle ramla baklänges. Hennes min mot mig var uppskattande, stolt, förvånad och chockad. Jag trodde nästan ett tag att hon skulle komma fram och skaka hand med mig... Vad ger vår generation för intryck till tidigare egentligen? Är vi hafsislafs-ätande-jorden-runt-resande-studenter-som-vägrar-ta-ansvar? För det var vad jag såg i hennes blick fram till hon fick reda på att jag rullar mina egna köttbullar. De som jag umgås med känns så otroligt kunniga inom alla områden i livet. Dom har karriärer, egenskötta trädgårdar, pratar minst tre språk, fem stycken hobbysar, skriver egna kokböcker samtidigt som dom vaggar barn i vagnen med foten. Det känns lite som vi aldrig får cred för att vi är så j-kla ambitiösa, vi sliter ihjäl oss med allt och ändå ser våra föräldrar oss som några som halkar rundor i tonåren (trots att vi är över 30 nu)! För att ändra på detta tänker jag utnämna min generation till "pretto-generationen". Låter kanske inte så bra... men det är det bästa jag kan komma på så här dags på kvällen...Och en gång i månaden kommer jag utnämna månadens "pretto". *Asgarv*

Känner du någon som är ett riktigt pretto? Någon som verkar göra allt och ändå ha tid över till alla "fritidsaktiviteter" i världen? Nominera gärna dom här i kommentarerna eller maila mig. Tror att det här kan bli riktigt roligt!!!!!!

Kram till alla prettos där ute (och alla er som bara inte orkar!)

Min vän C.

Jag vet inte vad det är... men jag tycker så mycket om den här bilden. Jag tog den i farten igår på fotomaratonet. Kanske är det att den fångade hela dagen så bra. Som en minnesbild eller dagboksanteckning...

Man kan bara älska dom...

...och då menar jag videorna från youtube och liknande. Men den ABSOLUT läskigaste och roligaste jag har sett hittintills är den här:

Enjoy!

Det blev en riktig mara!

Oj, oj, oj! Vilken fotomara... Det hela började med ett samtal i morse från min goda vän C att klockan var 10:00 och att dom första temana var utlagda på Mettes sida (detta är fotografen som anordnade fotomaran.). Då vi varit på fest dagen innan blev det hela lite tumultartat. Som tur är var barnen hos mormor och morfar... Vi knatade upp och när vi insåg att första temat var självporträtt var det inte mycket att be för:
En grundlig dusch, en rejäl ansiktspåläggning OCH MYCKET KAFFE!
Efter det följde en hektisk dag. Det kändes lite att bara ta 10 bilder på en dag... men insåg ganska snart att detta var ungefär så mycket man mäktar med!
Vid tolv tiden teamade jag upp med C. Jag hade en plan på att jag skulle göra alla bilder svart vita och att jag skulle spara en komplementfärg... på så sätt skulle en "röd tråd" bildas i mina bilder. När det var dags för andra etappen fick jag reda på att någon större bildbehandling inte var tillåten. What´s a girl to do??? Köra på givetvis!!! Så det gjorde jag... kanske skulle tråden bli synlig ändå...
Vi hade verkligen roligt idag! Så roligt att vi glömde av att äta och andra väsentliga livsviktiga behov. Som tur var så tänkte C:s man på oss och bjöd in till lyxig kyckling och risotto måltid! Mmmmmmm.....(tack!)
När alla tio bilderna var färdiga så kom nästa etapp... bildbehandlingen (som jag inte "fick" göra...inte som jag ville i alla fall...) efter mycket diskuterande med gubben (som kan det här...) så började jag "behandla" bilderna. Datorn min protesterade högljutt och jag insåg att tiden höll på att ta slut. Bidragen skulle ligga upplagda på crimsons hemsida klockan 20:00 och när klockan var 19:59 och min dator ansåg att den hade 2:37 minuter kvar att ladda upp bilder tänkte jag stilla i mitt sinne att "jag slår en slägga genom datorn om den inte klarar det i tid". Jag klarade det inom utsatt tid...men det var på håret!
Sedan upptäckte jag att mina bilder såg väldigt korniga ut... så jag vände mig till gubben för en förklaring, varpå han med lite frågande min säger:
-Vad f-n...har du fottat med ISO 800 hela dagen??? (Om du är nybörjare som jag på fotografering så kan jag meddela att detta är något som man bara gör om det är väldigt mörkt.) Så jag tar upp kameran och kollar inställningarna och svarar:
- Nej...ISOt står på 1600... lite nonchalant. Varpå gubben skrattar och mumlar att "då fick du bra slutartider i alla fall..." (Återigen till dig som är nybörjare: ISO 1600 använder man när man fotar i typ... en grotta där ingången rasat igen och du förirrat dig två kilometer ner under jorden)
Så hur ska jag summera dagen?
Den har varit otroligt lärorik och rolig... men till nästa gång ska jag ha läst manualen till kameran och INTE förlita mig på att gubben ska hålla koll på mina instllningar!

Kram!

Resultat från ett soligt fotomaraton...

Självporträtt.

Favorit.

En god vän.

All colors are beautiful

Balans.

Söndagen den 23e November.

Dröm.

15 minuter.

Tack.

Min personliga hälsning.Tha-thi-tha-thi-tha-thi-that´s all folks!!!!!

Vi delar godis!

Gubben badar, lillan sover och jag o den stora sitter vid datorn och äter godis tillsammans. Hur mysigt som helst! Mitt liv har blivit mer lagom sedan jag började jobba. Mer lagom på det viset att jag känner att jag är ledig när jag är ledig och att jag arbetar när jag arbetar. Innan tyckte jag att jag jobbade hela tiden fast jag var ledig. Ironiskt va?
Här om dagen var det lyxdag i mitt hem! Jag kom hem till ett nystädat citrondoftande hus! Oh happy day!!!!!! När jag var mammaledig hade vi fördelningen att ja skötte hemmet o barnen och när gubben kom hem på kvällen så hjälptes vi åt med middag o läggningen (på så sätt fick vi lika mycket ledig tid...) MEN NU! Hallelujah! Killar där ute...mhm *host* *host*...låt mig presentera det bästa sättet att få en tacksam o nöjd dam: Hjälp till med hushållet! INGET KLÅR DET!
Däremot kan jag sakna min frihet som arbetande... jag saknar de människor som jag omgett mig hela dagarna och veckorna med. Tiden är inte lika töjbar och jag känner att det är svårt att vara impulsiv med fikor och lekpartyn! Fast å andra sidan så känns det som att man uppskattar fikorna och lekpartyna mycket mer nu.
Så... mitt liv har som sagt blivit mer lagom nu!
 
Imorgon är det dags för fotomaraton... och flitiga besökare får kanske en glimt av mitt bidrag här på bloggen... inlämningen är nämligen via just bloggen. "Glimt" skriver jag eftersom att jag inte kommer lämna kvar dom här längre än nödvändigt om jag inte är helt nöjd med dom... Det ska bli superroligt!!!!!!!!!

Dudududududuuuuuuuuu nu är det slut!
Kram

Tävla i Mettes fotomaraton!!!!

Jag har anmält mig till Mettes fotomaraton. Anmäl dig du också och vinn finfina priser!


http://mettesfoto.blogg.se/2008/november/fotomaraton-sondag-23-november.html

Agent X9.


En andra bild från Modesty plåtningen... kan inte bestämma mig om den är för målerisk...

"I"


"H"


Stickesugen...

Jag är så sugen på att sticka! Har varit det i flera veckor nu... Har äntligen hittat mina gamla garner och stickor. Märkligt... jag har aldrig varit så här sugen på att sticka någonsin... förutom när jag var gravid (stickade så mycket att doktorn förbjöd mig... ;) "Karpataltunnelsyndrom" tror jag det heter...)... Men NEJ! jag är INTE gravid!!! Men jag undrar vad som är på gång.... hormoner antar jag...

Min kära kusin var här idag. Vi kokade kaffe, fikade och pratade... och pratade och pratade... och sedan pratade vi lite till. Önskar alla en sådan vän som jag har i henne. Hoppas att hon känner likadant för mig ( så det inte bara är jag som tjatar hål i öronen på henne...)!!!! Det var så roligt... hon beskrev att hennes syn av mig var mitt ansikte och ur mitt huvud kom det poppande ideer... *popp* *popp* *popp*... Jaja lite off topic, jag vet... men det kändes så "riktigt"... och nu har stickning kommit poppande och försvinner antagligen inte förränns jag sätter igång... så jag får göra det nu innan sängdags och en ny vecka.

Hoppas ni alla haft en riktigt bra helg som jag!!!!!!!

Stixiga kramar!

Scrapbooking resultat...

Här kommer ett par av de saker jag scrappade igår...

Min första layout! (Superkul... vill fylla ett helt album nu!)


Och så scrappade jag barnens första skor. Så här blev ena paret.

Det känns kul att ha gjort något med skorna så man verkligen kan få njuta av dessa små under... annars skulle dom antagligen hamnat i en mörk låda undanstoppad på vinden....

Scrapkram!

Agent X9.


Munkaträffen!!!!

Nu är jag nyss hemkommen från scrapträffen!!!! HALLE DA VAD ROLIGT DET VAR!!!! Trodde väl aldrig att jag skulle bli sittandes från tio till morgonen till tio på kvällen...men det gjorde jag! Och jag kan inte förstå att tiden gick så snabbt!!!!
Glömde tyvärr kameran hemma... så några bilder från träffen kan jag inte lägga upp. Kanske lägger jag upp mina alster imorgon...

Om man vill kan man gå in på munkaträffens egen blogg och titta:

http://munkatraffen.blogg.se/

Dom har lovat lägga upp fotografier från träffen!!!!

Måsta nämna min sponsor för kvällen:
 
http://www.scraplyckan.e-butik.se/

(Som fick många lovord under dagen och kvällen!!!! Roligt att höra att det är fler än jag som tycker om den butiken!!!!)

KRAM!

Ps! Alla ni som inte scrappat! BÖRJA GENAST!!!! Ds!


Modellfoto!

Jag har varit ute och fotograferat P. ikväll! Så skoj det var!!!! Har inte fotograferat modell på flera år! Måste göra det oftare... Vi fotade på tema "Seriehjälte" med pickadoll o allt (vi var liiiiite oroliga över att någon skulle ringa polisen...man får ju inte vifta hur som helst med dom ;) ). Ska fråga henne om jag får lägga ut dom färdiga bilderna här så ni får se!

Kram!

"F"


"D"


Lätt panik...

Jag ska på mitt livs första scrap träff på lördag. Jag har lite lätt panik. Vet egentligen inte vad jag ska göra där eller varför. För er som inte vet vad scrapping är så kan jag kort förklara det så här:
 
Samla allsköns papper, fotografier, tygband, knappar, klisterkuddar, saxar, gnuggisar och skärmaskiner på ett ställe. Och sedan skapar du något av det.

Jag gillar scrapping... jag är världens sämste scrappare. Men det är okej med mig. Jag känner att det är ren terapi. När jag målar och tecknar känner jag att jag måste prestera. När jag scrappar så släpper jag loss fyraåringen inom mig och kletar lite med klistret... så allt fastnar och blir klibbigt... sedan stämplar jag lite ovanpå...och oupps så tippade jag ut glitter över hela bordet... Så känns det i alla fall i vanliga fall... men inte idag...
Jag har sådan prestationsångest! Jag ska scrappa bland människor som är proffs!!!! Jag ska strö mitt glitter och mitt klistriga klister vid samma bord som dom som skapar fotoalbum till framtida generationer. Jag kommer sitta i en hörna, frenetiskt tuggande på godis och undra vad i hela friden jag tänkte när jag anmälde mig.
Dessutom äger jag inga scrapgrejor... läste i en annan blogg vad man förväntas ha med sig och... öh... nej... jag äger inga dyra maskiner.. eller dyra alfabet... Däremot äger jag ungefär 2 miljonersexhundrasjuttioniotusenfemhundratrettiotvå pennor och ett suddigum, en papperskniv och en okristlig hög med papper... Jag tar med mig det. Och just det!!!! Mitt fin fina paket från scraplyckan!!!!!! (se länk om du vill ha bra scrap material till rätt pris!)  

Så för att ta hela det här inlägget en gång till förenklat:
Jag är exalterat nervös för jag ska på mitt livs första scrap maraton på lördag!

Kommer uppföljning...

Kraaaaaaaaaaaaaaam. 

30 nåt...


Det här önskar jag att jag skrivit...

... för det är PRECIS så här mitt liv känns... tiden räcker inte till helt enkelt!

 HUR  SKA JAG PRIORITERA?
 
 Det sägs att det är nyttigt att varje dag  äta ett äpple, och en banan
 för kalcium. Man ska också äta en apelsin  för C-vitamin! Och det är
 ett måste att dricka en kopp grönt te (utan  socker för att undvika
 diabetes) för att minska kolesterol i  kroppen!
 
 Man måste också dricka 2 liter vatten varje dag (och  sen kissa lika
 mycket, vilket fördubblar tiden man hittills tillbringat  på toa)
 
 Man måste också dricka ett glas yoghurt varje dag för  att få de bra
 bakterierna i magen, som ingen vet vad de exakt är, men  du MÅSTE ha
 minst en miljon sådana i magen annars är det  illa!
 
 Du ska också ta ett glas rött vin för att undvika  hjärtinfarkt. Och så
 ett glas vitt vin för att skydda ditt nervsystem!  Och ett glas öl (jag
 minns dock inte varför det var nyttigt!) Men om du  tar dessa tre
 samtidigt kan du få stroke, fast det gör inte så mycket,  för du kommer
 inte ens märka det.
 
 Man ska också äta  nötter och bönor/ärter varje dag. En hel massa
 nötter/bönor/ärter. Du  ska äta 4 till 6 måltider per dag, lätta
 måltider, men glöm inte att du  ska tugga varje tugga minst 36 gånger.
 Bara för det behövs det 5  timmar!
 
 Och så en sak till: efter varje måltid ska du borsta  tänderna, dvs.
 borsta dina tänder efter äpplet, yoghurten, bananen,  nötterna/bönorna.
 Detta ska du göra så länge du har tänder, och glöm  inte tandtråden,
 tandköttsmassagen och munvattnet. När du ändå håller  på med detta, kan
 du ju städa badrummet, kanske installera CD-spelare  eller TV där inne,
 för med tanke på allt vattendrickande och  tandborstande lär du
 tillbringa en hel del tid i  badrummet.
 
 Man måste också sova minst 8 timmar per dag och  jobba 8 timmar per
 dag, plus de 5 timmarna som behövs för att äta, det  blir 21 timmar.
 Det är 3 timmar kvar, under förutsättning att det inte  är
 trafikstockning när du åker till och från jobbet. Enligt  statistiken
 tittar folk på TV 3 timmar per dag. Det funkar inte längre  eftersom
 man måste ta en promenad varje dag i minst en halv timme (ett  råd:
 efter 15 minuters promenad vänd tillbaka, i annat fall tar  din
 promenad en hel timme). Du måste också hinna med att träffa  dina
 vänner, för de är som växter, måste tas hand om  dagligen.
 
 Bland allt annat måste du också hålla dig  informerad, dvs. läsa minst
 två dags- och några st kvällstidningar, för  att kunna ha en kritisk
 inställning i livet.
 
 Du ska  också ha sex varje dag, men utan att det ska bli rutinmässigt,
 dvs. du  ska vara innovativ, kreativ och varje gång på nytt förföra din
 partner.  För detta krävs ju tid. Och då har vi inte ens nämnt
 tantriskt  sex.
 
 Du ska också hinna med din familj, hinna moppa golv,  diska, tvätta,
 för att inte tala om allt du måste göra om du har barn  eller husdjur.
 
 När man räknar ihop allt detta ovan behövs det  minst 29 timmar. Den
 enda lösningen är att göra flera saker  samtidigt!
 
 t.ex. Duscha med kallt vatten och håll munnen  öppen så får du dina 2
 liter vatten per dag. Medan du lämnar badrummet  med tandborsten i
 munnen kan du samtidigt ha sex med din partner, som i  sin tur tittar
 på TV och läser tidningar medan du torkar  golv.
 
 Och då har du fortfarande en hand ledig, med vilken du  kan ringa till
 dina vänner och släktingar. Drick vin efter det (du  kommer behöva
 det).
 
 *suck*  *stön*
 
 Sen om du skulle få 2 minuter över, skicka detta mail  vidare till dina
 vänner (som man ska vårda dagligen), medan du äter  äpplet som är som
 sagt väldigt nyttigt.
 
 Dags för mig  att sluta nu, för mellan äpplet, yoghurten, ölen, den
 första litern  vatten och min tredje måltid idag (inkl.
 nötter/bönor/ärter), vet jag  inte längre vad jag måste göra, men jag
 vet att jag måste gå på toa  NU.
 
 Jag lär spara några minuter om jag borstar tänderna  samtidigt!

/Anonym mailskrivare.

"C"


"B"


"A"


Refusering är...

...knäckande varje gång... fick tillbaka ABC boken ännu en gång. Jag vet att den är bra! Jag vet att den skulle funka på marknaden...det är det ekonomiska som sänker den varje gång. Inte roligare för det.
Ska skicka den till ett förlag till innan den antagligen hamnar i arkivet... vet inte vad jag ska göra med den längre... det känns tråkigt när jag lagt ner så otroligt mycket arbete på den.
Hela familjen ställde upp. Farmor passade den stora tösen nästan varje dag (jag var höggravid så den lilla "passade" jag) Huset såg ut som ett bombnedslag, men gubben min bet ihop och tog hand om allt praktiskt där. Mina vänner fick stå åt sidan och många kände sig väldigt övergivna. Allt för att jag skulle lyckas få ihop 28 suveräna färgstarka akvareller fulla med detaljer innan den lilla kom. Vissa fick jag göra om tre, fyra gånger för att få dom som jag ville. Dag som natt, all ledig tid gick åt. Och jag lyckades... Så det känns lite grått när man får tillbaka den från förlag efter förlag... men skam den som ger sig! Jag lägger ut dom här efter hand... vem vet... kanske just du vet var dom kan göra lite nytta.

Kram!

Den stora fiskdöden fortsätter....

Jag har inte berättat om det tidigare, men hemma hos oss pågår en kamp som liknar den pesten utsatte männskligheten för en gång i tiden. Det är nya draman varje dag, ond bråd död och avlivningar sker varje vecka. Det är minst sagt traumatiskt. Jag är en sådan människa som inte borde få ha husdjur för jag har så svårt att ta beslut om när det är bättre med avlivning än att låta dom lida.
Jag pratar om mitt förbaskade akvarie som skulle bli "sååååååååååå roligt och trevligt!"
Hitintills har det (under 2 månader) dött ungefär 20 fiskar... och jag har inte blivit klok på varför. Jag har varit inne på diverse forum och sökt efter svaren. Jag har gjort allt ALLT dom har rått mig till och ändå har mina fiskar fortsatt dö.
Här om dagen hände det som inte får hända... min finaste fisk "fisken" blev sjuk. Min älskade gubbe var snäll nog att göra grovjobbet som bödel medans jag stod och försökte tänka goda tankar i köket gömd bakom skåpen. Det gick snabbt och förhoppningsvis smärtfritt.

Kram till alla akvariediggare där ute som måste ta beslut om andras vara eller icke vara!

Drömmar och förhoppningar...

Gårdagen gick bra. Arbetet är detsamma. Det kändes som jag varit borta i en månad och att dom bytt datasystem under tiden. Barnen verkar inte ha lidit några men av att spendera dagen på dagis ;)... så jag antar att jag är igång nu... Och det känns helt okej! Jag har någonstans på vägen i livet lärt mig tricket att uppskatta saker och ting. Jag var en väldigt negativ människa en gång men jag har kommit ur det.
Jag är väldigt tacksam över mitt arbete för det ger mig möjlighet till så mycket annat! Jag har tid med barnen, gubben och mitt målande. Sedan har jag mina drömmar... mina drömmar om att en dag kunna driva mitt egna "måleri"... min egna butik... och min egna tid.
Jag slänger ut min dröm här... kanske kan du hjälpa mig någonstans för att driva den vidare... jag är så tacksam för alla förslag/ideer och all slags hjälp!!!!!
Jag vill ha en egen atelje, där jag och en till arbetar (låter flummigt... men jag vill gärna ha en arbetskompis/partner att bolla ideer och dricka kaffe med). I ateljen är arbetstempot högt, lustfyllt och kreativt. Vi målar och tillverkar varor som vi säljer i vår(a) butik(er). Vi målar motiv på möbler, mönster till tapeter, motiv till planscher, målningar, vi illustrerar böcker och skriver böcker... ja allt vi kan komma på, känner lust för och vill!
Den absolut högsta drömmen är att få öppna "fysiska" butiker men till en början går det mer än bra att ha en nätbutik.
Jag har börjat luska på träaskar och barnmöbler... söker trärena sådana till ett lågt pris med hög kvalite. Det är inte det lättaste men det ska gå. Jag har också börjat läsa på om hur man gör för att starta en e-butik (mycket spännande och intressant!)

Vet kanske du någon eller något ställe som har bra och förhållandevis billiga träprodukter så maila mig gärna!!!! Eller släng in en liten kommentar.
Vidare söker jag någon som kan något om hemsidor och tillverkandet av dessa. Här är jag ganska nollställd... men jag vet hur jag vill att det ska se ut ;).
Och har du pengar som du inte vet vad du ska hitta på med så får du jätte gärna skänka dom till mig, jag tar emot alla valörer!!!!! ;)

Kram till alla monsterdiggare där ute!

För dig som inte vet...

...så arbetar jag på ett statligt företag där dom två vanligaste frågorna är: "Ska du ha en påse till det där?" och "Har du leg eller?". Det vanligaste skämtet är: "...är det avdragsgillt?" (varpå jag skrattar artigt varje gång.) Har du inte lyckats lista ut var jag arbetar så är du antingen absolutist eller under 20 år.
(Är du varken eller, men fortfarande inte listat ut det så ber jag dig sluta läsa här. Det finns risk för kortslutning.)

Jag har varit borta från mitt arbete nu en tid (1 år och 9 månader) och nu ska jag tillbaka imorgon. Min sista dag som mammaledig har jag suttit och klistrat in de sista bilderna i babyalbumen. Det var absolut ingen tanke bakom att jag skulle göra just detta idag... men när jag insåg det absurda i situationen började jag gråta. Det här är slutet på en era.

Jag kommer sakna mina dagar med totalt panikartat trotsskrik från klockan halv fem till midnatt, mina dagar då jag inte lämnat köket en enda minut för att disken avbytt nästa måltid... jag kommer sakna mina svullna hormongraviditeter, eller då jag stått och frustat som en drake över en "gåstol" i förlossningsrummet funderande på hur människorna över huvud taget lyckats bli fler (ingen kan väl vara så dum att dom gör detta mer än en gång?)... jag kommer sakna mina snorfläckar på tröjorna, för att inte tala om tandkrämsfläckarna (vänta... nej det kommer jag inte...dom får jag säkert behålla.)
Jag kommer sakna att ha mina barn nära hela tiden. Dom växer så fasligt snabbt när man inte tittar på dom.
Jag har en plan för att få vara så nära dom så mycket som möjligt (i alla fall så länge dom vill...) och jag hoppas att den kommer gå vägen... eller rättare sagt; Den kommer bli verklighet. Jag arbetar på den varje dag... fortfarande är den lite luddig så jag väljer att inte berätta just nu... men den som lever får se.

Till dig som är hemma med dina barn och känner sig frustrerad:
Ta vara på tiden... den är kort och snart över... och du kommer sakna den resten av livet...

Kram!

En ljus alla helgon afton till er o god jul!

Varje år den 26e december sitter jag och flåsar på en stol och tycker att "halle dá vad julen gick fort i år"!
Det tänker jag inte göra i år, nej! Jag firar alla Helgons afton ikväll och i morgon kavlar jag upp ärmarna och börjar julstäda!!! Sedan ska jag o töserna baka pepparkakor, knäck och pyssla smällkarameller! För i år ska här firas jul från November och framåt! Iiiiiih vad myyyyysigt!!!!

Men först ska jag tända ljus för min älskade kusin Roger, morfar Gustav, mormor Elsie och farfar Sven och minnas dom och alla skratt vi delat. Och vem vet kanske sitter dom bredvid mig och ler in i ljuset lika fånigt som jag.

KrAm.

Foto: Bengt Bjervik

RSS 2.0