Midsommar tårta!!!
Igår gjorde jag en fantastisk go, frisk, lättäten och "lättbakad" tårta som jag delar med mig här:

Recept:
1 st | marängbotten |
Vit chokladmousse: | |
150 g | vit choklad |
0,5 msk | smör |
2,5 dl | vispgrädde |
2 st | äggulor |
Jordgubbsmousse: | |
300 g | tinade jordgubbar (eller en liter färska) |
4 st | gelatinblad |
0,75 dl | vatten |
1 dl | strösocker |
2,5 dl | grädde (visp-) |
Gör så här:
1 Ta fram en form med löstagbar kant, 24–26 centimeter i diameter. Lägg marängbottnen i formen.
2 Chokladmoussen: Smält choklad och smör på låg värme i micron. När det är gjort: rör ner en äggula i taget.
3 Vispa grädden. Blanda först ner lite av grädden i den smälta chokladen. Vänd sedan ner resten av grädden.
4 Häll chokladmoussen i formen och skaka försiktigt så den rinner runt bottnen. Frys 45 minuter så att moussen stelnar.
5 Jordgubbsmoussen: Mixa jordgubbarna till puré.
Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten 5 minuter. Koka upp vatten och socker och ta kastrullen från värmen. Låt gelatinbladen smälta i sockervattnet. Låt svalna och blanda med jordgubbspurén.
6 Vispa grädden (inte för hårt). Vänd snabbt ner grädden i den kalla jordgubbspurén med luftiga tag.
7 Häll jordgubbsmoussen över den vita chokladmoussen. Täck över formen och frys tårtan minst 4 timmar. Låt tårtan stå i rumstemperatur cirka 30 minuter innan servering. Garnera med jordgubbar, citronmeliss och hyvlad vit choklad....
Mmmmmmm....
Ååååh, jag dreglar ner tangentbordet... Den tårtan måste ju bara testas! :)
Ja den är verkligen suuuuper god! Bästa på mycket länge!
Vilken härligt somrig tårta!!
Kram
Den var sjukt god.........mums!!!!