Det finns så många "måsten"...

... jag har verkligen reagerat på en sak under förra året. Det låter kanske naivt och kanske är det något som dom flesta andra ser som helt självklart... men det finns så många "måsten" och vi blir fullkomligt påhoppade från alla håll om "att så ska det vara" och "så ska du göra". Är det konstigt att man inte orkar med? Är det konstigt att man känner som att man inte duger till????
Tidningar fullkomligt skriker ut till dig att:
SÅ HÄR FÅR DU TRIPPLE ORGASMER!!!! (Vaddå inget sexliv? Senaste trenden är att hänga i lampan och göra det upp och ner. Har du inte provat det än?!!!!!)
BLI SMAL SÅ HÄR!!! NY METOD!!! (Du är tjock och duger inte som du är!!!! Alla andra tycker att fett är något äckligt... så varför ska du vara annorlunda! Tidningarna uppdaterar bantningstipsen en gång per säsong...och lik förbaskat har människokroppen inte ändrats nämnvärt dom sista 2000 åren!)
TRÄFFA DRÖMKILLEN! (Det duger inte med att bli kär längre... ack nej! Det är såååå 1900 tal! Han måste vara rik, snygg, ha hög IQ och hög EQ...gärna rest jorden runt ett par gånger, tycka om att städa och laga mat, ha ett dussin udda hobbies och så ska han vara atletisk.)
LEV DRÖMLIVET! (Men det duger inte att ha det som du har det! Upp och hoppa! Först ska du skaffa dig en doktorsexamen, sedan ska du åka jorden runt ett par gånger, EFTER det är det tillåtet att träffa drömkillen....men innan ni startar något seriöst ska du skaffa dig en raketkarriär! När du gjort det är det tillåtet att skaffa ett lite mer permanent boende... glöm inte att inreda det till punkt och pricka efter dom vassaste inredningsprogrammen. Gå nu halle da inte och bli gravid!!!!!!! Du måste ha en ring på fingret först!!!!! Och det duger inte att rymma till kommunhuset, nej! Du ska gifta dig i en vit (hallå... du FÅR inte vara oskuld!!!!) klänning framför hela släkten och 200 andra inbjudna. NU ska du skaffa barn! Helst 3 stycken! Och dom ska ha dom trendigast kläderna och coolaste frisyrerna. Glöm nu för allt i världen inte att ta hand om dig! Din kropp ska trimmas och putsas så den ser ut som en 17 årings igen. Ta ett års mammaledighet per barn (annars arbetar du emot hela kvinnokampen!) och gå tillbaka till din fabulösa karriär. Men glöm för allt i världen inte bort ditt fantastiska hem som ska uppdateras med nya prylar. Glöm heller inte bort att odla intressen som vinprovningar, bokcirklar, flygcertifikat eller japansk teceremoni. Glöm heller inte yoga passen eller garderoben. Dessutom måste du uppdatera ditt kunnande i köket för barn kan inte äta burkmat... nej de ska ha organiskt odlad hemmalagad mat och nybakade bullar. Oj! Det viktigaste! När du gjort allt det här får du inte vara mer än 35 år...För då är du för gammal...)

Oj....jag kände visst starkare för detta än vad jag trodde... hihihi.... det jag vill säga är att:
Funkar det för dig så är det huvudsaken.
Vaddå om inte du och din partner sitter uppe hela natten och citerar kärleksdikter över levande ljus? Är ni kära? Har ni det bra?
Vaddå fem kilo för mycket??? Gillar du choklad så för tusan ät utan dåligt samvete!!!
Okej du har inte drömjobbet som chefredaktör på Elle! Men du trivs med dina arbetskompisar och det betalar dina räkningar!
Jag menar inte att du ska ge upp dina drömmar... Jag vill bara att du ska tänka efter vilka just DINA drömmar är!

Kram...M.


Kommentarer
Postat av: anneli

Ha ha ha ha ha ha ha, ditt hittils allra bästa inlägg, Mika! Jag håller med dig till punkt och pricka!!! OCH du har ett fantastiskt sätt att skriva på!

Ps kolla in min nya blogg!



Varma helgkramar Anneli

2009-01-16 @ 13:56:25
URL: http://huvudfotingarna.blogspot.com/
Postat av: Emilia

Så sant så sant... årets sanning... känns bra att man gör precis tvärtom =)

2009-01-16 @ 14:02:40
URL: http://miliaz.blogg.se/
Postat av: Ann-Helen

Sitter bara och njuter nu, vilket förbaskat bra inlägg!!!! Håller fullständigt med om det du skriver, inte konstigt att vi numera kan bli sjukskrivna för att "Gå in i väggen". Det uttrycket har inte funnits innan.



Många kramar

2009-01-19 @ 20:33:00
URL: http://mum79.wordpress.com/
Postat av: Linda

Jamen på pricken alltså! Gud va bra! :) BRA inlägg! applåderar Inte konstigt att man blir utbränd, alltså!

Kram kram

2009-01-21 @ 23:24:17
URL: http://sirismamma.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0