VARNING! Beroendeframkallande!

Godaste marmeladen NÅGONSIN! Passar extra superdupelicious på knäckebröd med en skiva ost ovanpå...

1 paket syltsocker (1kg)
1 kg rabarber
1 bit ingefära (ungefär lika tjock som halsen på en vinflaska X 3 cm.)
1 Vaniljstång.
2 dl vatten

Rensa och dela rabarbern i centimeter stora bitar. Riv ingefäran på ett rivjärn. Dela vaniljstången längs med och skrapa ur fröerna (geggan i mitten) med kniven. Blanda allt + sockret i en tjockbottnad kastrull. Rör runt under uppvärmningen och koka häftigt i ca 10-15 minuter (rör inte om under koket). Ta ifrån marmeladen från plattan och skrapa försiktigt bort skummet som ligger på ytan (skumma). Låt svalna i en kvart och häll upp på RENA torra burkar.


Bilden är stulen... eller lånad... vilket du vill...

Åh... nu måste jag bre en macka till... mmmmmmmmmm....

Kommentarer
Postat av: Anonym

Eftersom jag dragit på mig sockerbrist de senaste dagarn kom detta recept precis rätt i timing. 1 kg socker borde räcka ett tag. Iallafall idag.

2009-07-30 @ 12:50:55
Postat av: nilla

Ja, jag alltså, men det kanske du listade ut?

2009-07-30 @ 12:51:52
URL: http://nillalivet.blogspot.com
Postat av: Christina

Åh nu blev jag så sugen...måste göras till helgen..tack för receptet.kram kram

2009-07-30 @ 22:14:57
URL: http://leonletizialucas.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0